Je to pro ně po delší době opět tříbodová výhra, kterou nutně potřebovali k získání ztracené sebedůvěry. V loňském ročníku totiž patřily Horažďovice k předním týmům přeboru, bojujícím do poslední chvíle o titul, v tom letošním ale zatím uzavírají tabulku a to se nečekalo.

Svoji první porážku v tomto ročníku na vlastním ledě museli skousnout hokejisté TJ Sušice i jejich fanoušci. Po matném výkonu prohráli se Sokolem Cehnice.

Sušický trenér B. Korál byl hodně zklamaný. Hru svých svěřenců okomentoval slovy: „Hra našeho mužstva tentokrát odpovídala úrovni podnikové ligy a to na strakonický přebor nestačí. Musíme zapracovat na týmové soudržnosti a zvýšit nasazení a ochotu pro výhru udělat maximum."

Sušice – Cehnice 3:5

Dohrávka 8. kola se domácí Sušici vůbec nepovedla. Svěřenci trenéra Korála nezopakovali nadšený kolektivní výkon, který podali před třemi dny ve Strakonicích proti stejnému soupeři a za který zaslouženě domů dovezli všechny tři body.

Již od prvního vhazování bylo evidentní, že Cehnice chce předešlou porážku odčinit. Výborným bruslením a napadáním si hosté vypracovali řadu šancí a jen zásluhou gólmana Potužáka držela Sušice se soupeřem krok. Domácím navíc vyšel jeden kvalitní útok, ze kterého šli zásluhou Šaška do vedení, a tak po první třetině vedli 1:0.

Začátek druhé třetiny se odehrával převážně ve středním pásmu, kde výborně bránící hosté mařili přechody domácích a trpělivě čekali na svoji šanci k protiútoku. Po jednom z nich srovnali na 1:1. Boj o střední pásmo byl hlavním prvkem celého zápasu, na branku domácích reagoval soupeř vždy vyrovnáním.

Třetí třetina však rozhodla. Sušice špatně bránila, nedařilo se jí ani v útoku, inkasovala tři branky, a tím sama ukončila šňůru domácí neporazitelnosti

Třetiny: 1:0, 2:2, 0:3. Branky Sušice: Šašek, Fedor, Petera. Rozhodčí: Štěrba, Čámský, Svoboda. Vyloučení: 5:5.

Horažďovice – Luby 5:3

Derby bývají hodně vyrovnaná a bylo tomu tak i tentokrát. Domácí šli do vedení již ve 4. minutě zásluhou Lukáše Sosny, ale již za tři minuty bylo vyrovnáno, když se za hostující Start trefil po pěkné akci celého druhého útoku Vraný, a střelecké manévry pokračovaly. O minutu později znovu dostal Horažďovice do vedení Lukáš Sosna, vzápětí však znovu srovnal skóre lubský Topinka, kterému šanci vypracoval Vraný.

Horažďovickým hokejistům vyšel začátek druhé třetiny a dvěma slepenými góly odskočili soupeři na 4:2. Luby pak měly několik slibných šancí na skórování, ale gólman domácího týmu Kuncl měl svůj velký den, chytal skvěle. Překonal ho jen ve 33. minutě Jakub Spurný střelou pod víko a snížil na 3:4.

V závěrečném dějství se hosté pokoušeli o vyrovnání, ale vlastní chybou (nevyhozený puk) v obranné třetině nabídli soupeři šanci a ten ji beze zbytku využil. Na 5:3 zvýšil Lukáš Papež. Další změnu skóre pak domácí gólman Kuncl již nedovolil, i když Luby měly přesilovku i výborné gólovky. Důležité tři body tak získaly Horažďovice.

Třetiny: 2:2, 2:1, 1:0. Branky: L. Sosna 2, Košatka, Sýkora, L. Papež – Vraný, Topinka, Spurný. Rozhodčí: Vacek – Hájek, Kříž. Vyloučení: 7:7.

POZVÁNKA NA PŘEBOR

Ve 14. kole se utkají 4. ledna na zimním stadionu ve Strakonicích od 15.15 hodin Cehnice a Horažďovice, v neděli 5. ledna se hraje na zimním stadionu v Klatovech od 12.45 hodin duel Start Luby – Sokol Radomyšl a na zimním stadionu v Sušice od 16 hodin TJ Sušice – HC Katovice.

Karel Šot