Trenéři národního týmu po těsné výhře nad Jižní Koreou zasáhli do sestavy a proti kanadskému výběru (zápas začíná v sobotu ve 4.10 hodin SEČ) vyšlo do boje nově i dvaadvacetiletého střelce. „Debut proti Kanadě? Co víc si člověk může přát. Těším se. Hlavu si z toho nedělám, zápas snad bude v pohodě a vyhrajeme,“ komentoval zprávu Dominik.

Premiéra Jandačova výběru na ZOH. Česko - Korea.Zdroj: ČOV/Jan Malý

Zápas s jihokorejskou reprezentací sledoval jen z hlediště a teď naskočí do prvního útoku k Martinu Eratovi a Janu Kovářovi. „Zahrát si s Kovym a Martinem Eratem je super. Kovyho znám z Plzně, s Martinem budu hrát poprvé. Snad to nebude problém, oba jsou výborní nahrávači,“ ocenil dravý forvard, který v sezoně nastřílel 27 branek.

Loni v létě si sice Kubalík nevybojoval místo v týmu ruské Ufy, ale po návratu domů potvrzoval, že góly střílet nezapomněl. V sezoně jich dal už sedmadvacet. Šestnáct v rodné Plzni při hostování ve Škodovce, dalších devět gólů nasázel v dresu švýcarském týmu Ambri-Piotta, kde působí, a dvě branky vstřelil v národním týmu.

Oficiální fotografie českého hojkejového týmu na olympijských hrách v Pchjongčchangu.Zdroj: ČOV/Jan Malý

Nad možností, že by do třetice zůstal na velké akci mimo hru, nepřemýšlel. „Byl jsem rád, že nominace vůbec přišla a že jsem v Pchjongčchangu. Olympiáda je nádherným sportovním svátkem. Navíc jsem tu v jiné situaci než na mistrovství světa. Tady už je člověk na soupisce," podotkl Kubalík, který na světových šampionátech v Moskvě i v Paříži s reprezentací sice trénoval, na soupisku se ale nedostal a předčasně odjel domů. V sobotu brzy ráno našeho času zažije snovou premiéru.

Duel s Luganem indiánům výsledkově nevyšel.
Vstup do turnaje indiánům nevyšel, podlehli Luganu 0:5