Na Štěpána padli Indiáni ve šlágru 29. kola doma s Mladou Boleslaví po nájezdech 3:4 a připsali si pátou porážku v řadě. Něco, co v Plzni dlouho nepamatují.

Škodovce chybějí hráči, doplácí na úzký kádr, jenže zápasy běží rychle po sobě, takže nezbývá než bojovat.

„Naše hra je poznamenaná zraněními i dalšími absencemi. Ztráta prvního a druhého centra (Tomáše Mertla a Pavla Musila) by asi ovlivnila každého, ale snažíme se s tím prát,“ prohlásil asistent trenéra Jiří Hanzlík.

Do konce roku sehrají Západočeši ještě dvě utkání. V pondělí nastoupí od 17.30 hodin v Litvínově proti Vervě a ve středu je ve stejný čas čeká poslední zápas roku 2020 v Českých Budějovicích.

Do duelů s týmy ze spodku soutěže se čtvrtá Plzeň, na níž se však v tabulce tlačí další týmy, chce odrazit z výkonu proti ambiciózní Mladé Boleslavi.

Ze současného kádru si jen 37letý obránce David Limberský pamatuje období, kdy na tom byli po podzimu fotbalisté Viktorie Plzeň hůř než letos. Bylo to v sezoně 2006/2007, po níž Limberský přestoupil do pražské Sparty.
Tak bídný podzim Viktoria nepamatuje 14 let

„Odehráli jsme určitě lepší utkání než byly minulé dva zápasy. Kluci dělají maximum, co je v jejich silách. Po těch porážkách ale není psychika nejlepší,“ připustil Hanzlík.

Plzeň se sice v zápase čtvrtého s třetím ujala v závěru první třetiny vedení, ale Bruslaři rychle odpověděli a do pauzy stihli skóre otočit. V druhé části Škodovka znovu srovnala, hosté si však znovu vzápětí vzali těsný náskok zpět. Jenže Indiáni si ještě pomohli v přesilovce. Smírné skóre už vydrželo a přečkalo i prodloužení, a to se Plzeňští třikrát bránili ve třech proti čtyřem. O vítězi tak rozhodly až nájezdy.

„Škoda toho druhého bodu. Určitě by nám po psychické stránce pomohlo, pokud bychom v nájezdech zvítězili,“ říkal Hanzlík, který jako hráč zažil s Plzní poslední větší šňůru nezdarů.

A to v závěru základní části sezony 2012/13, která ale pro Škodovku skončila ziskem premiérového mistrovského titulu.

David Kvasnička
Je to především o nás, říká obránce Kvasnička

„Co si vzpomínám, tak jsme tehdy měli nahrané body, tak asi ta koncentrace nebyla taková. Takové šňůry v hokeji jsou a my musíme dál pracovat, jet nadoraz a tím úsilím si přiklonit štěstí,“ hledal cestu z krize někdejší obránce. „My teď máme mladý tým, výsledkově se nám nedaří a i když to kluci chtějí zlomit, tak ten tlak na ně doléhá. Ale je třeba dál bojovat,“ zdůraznil Hanzlík.

Užít si zase vítězný pokřik by chtěli Indiáni už v Litvínově. Vervu totiž předtím v sezoně dvakrát porazili. Severočeši navíc také neprožívají pohodové časy, když z minulých pěti zápasů čtyři prohráli. Naposledy 3:6 v Liberci.

Využije toho Plzeň?