V polovině zápasu Indiáni předvedli během necelých čtyř minut bleskový obrat, když skórovali nejprve v oslabení a poté využili početní výhodu.

V třetí části svou herní převahu potvrdili dalšími dvěma góly, když znovu udeřili v oslabení.

Výrazný podíl na vítězství měla čtvrtá plzeňská řada v čele s Eberlem, který si připsal dva góly a asistenci. Naopak Litvínov s explzeňským trenérem Milanem Razýmem na střídačce padl počtvrté v řadě.

„Zápas jsme stejně jako v Třinci chtěli rozehrát aktivně, což vyšlo, ale v úvodu přišel ten smolný gól,“ připustil trenér Ladislav Čihák.

To v čase 1:13 prostřelil domácího brankáře Frodla z úhlu Trávníček. Následně sice domácí Škodovka svírala svého soupeře, ale přes řadu šancí na gólmana Januse dlouho nemohla vyzrát.

Litvínovský strážce byl ale pod značným tlakem. Po Strakově nájezdu dokonce zabušil do soupeře lapačkou a kromě vyloučení si vysloužil bouřlivou nevoli publika.

„Stále jsme ale byli pohyblivější, více na puku a trpělivě jsme si šli za svým,“ říkal Čihák.

V prostřední části domácí možná ztratili něco ze své herní převahy, ale o to víc byli produktivní.

V 34. minutě sice Plzeň čelila početní převaze soupeře, ale Straka vyrazil do brejku, tísněný obráncem ještě nezakončil, ale puk zametl do sítě dojíždějící Eberle.

A za pár minut D. Kindl v přesilovce po parádní individuální akci poslal Škodovku do vedení.

Hned po druhé pauze znovu Eberle po Strakově střele přidal z dorážky třetí gól a také definitivu na vítězství zařídila čtvrtá lajna. Po Eberleho pasu zase Straka vykoupal Januse kličkou do bekhendu.

„O příchod Petra Straky jsme před sezonou stáli a spolu s Honzou Eberlem a mladým Kodym (Petrem Kodýtkem) si skvěle sedli. Mají své úkoly, ty plní a dnes zařídili naše vítězství,“ ocenil přínos čtvrté formace Čihák.

„Guly (Gulaš) mi před zápasem říkal, že dám dva góly a kapitán se musí poslouchat,“ usmíval se Eberle. „I když naším úkolem je hlavně ubránit oslabení, tak dokážeme ujet do brejků. A Petr Straka byl k nezastavení. Na gólech má hlavní zásluhu,“ zdůraznil útočník,

„Se štěstím jsme se ujali vedení a poté jsme jen díky velkému úsilí přestáli tlak Plzně. Gól inkasovaný v oslabení nás nalomil, v oslabení jsme dostali i čtvrtý gól a už jsme nedokázali odpovědět,“ uznal litvínovský asistent Radim Skuhrovec.

První čtvrtinu základní části uzavře Plzeň pátečním derby v Karlových Varech.

HC ŠKODA PLZEŇ – HC VERVA LITVÍNOV 4:1 (0:1, 2:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 34. Eberle (Straka), 38. D. Kindl (Jones, Frodl), 42. Eberle (Kodýtek, Straka), 46. Straka (Eberle) – 2. Trávníček (Gerhát)
Rozhodčí: Obadal, Pešina – Ganger, Lederer. 
Vyloučení: 5:8, navíc J. Černý (Litvínov) na 10 minut. 
Využití: 1:0.
Oslabení: 2:0.
Střely na branku: 36:17.
Diváci: 6221.

HC Škoda Plzeň: Frodl – Jones, J. Kindl, Čerešňák, Kvasnička, Kaňák, Vráblík, Pulpán – Gulaš, Nedorost, Stach – Kratěna, Preisinger, Pour – V. Neměc, Kracík, D. Kindl – Eberle, Kodýtek, Straka. Trenéři: Čihák, Jiří Hanzlík a Špaček.

HC VERVA Litvínov: Janus – Hunkes, Baránek, Šesták, Suchánek, Romančík, Ščotka – F. Lukeš, V. Hübl, Myšák – J. Černý, Gerhát, Trávníček – Jánský, Petružálek, M. Hanzl – Jurčík, Válek, Jícha. Trenéři: Razým a Skuhrovec.

Házenkářky olomoucké Zory (v tmavém) porazily Plzeň 27:21.
Házenkářky Zory byly nad síly DHC Plzeň