To vybojovali po výhře nad oslabeným Startem Luby domácí hokejisté a oslavovali se stovkou přítomných fanoušků zasloužené medailové umístění v kvalitní soutěži.

Vítězem Strakonického přeboru se stal s velkou převahou Sokol Radomyšl, který ve 20 kolech uhrál 36 bodů. Druhé skončily Katovice s 21 body na svém kontě, třetí byla Sušice se ziskem 20 bodů a skóre 78:78.

Na Start Luby zbylo 4. místo (18 bodů a skóre 76:85), pátý skončil tým Czech Lease (15 bodů a skóre 60:119). Poslední, 6. místo, pak obsadil třetí zástupce Klatovska – HC Horažďovice ziskem 10 bodů a skóre 66:97.

Sušice – Luby 8:3

K dohrávce 2. kola dorazily hostující Luby jen s deseti hráči a s mladým gólmanem klatovského týmu dorostu Petrem Ulrichem. Domácí měli naopak k poslednímu zápasu k dispozici tři kompletní pětky a ještě další náhradníky, a to nakonec rozhodlo o jejich důležitém a zaslouženém vítězství.

Před stovkou diváků a za řízení strakonických rozhodčích Diviše, Vacka a sušického Svobody se hrál rychlý a důrazný hokej. První třetina patřila jasně domácím, kteří ji vyhráli 2:0, když se v 7. minutě trefil Korál a o tři minuty později Broža. U obou gólů asistoval Holý. Po přestávce se hosté zlepšili, měli více ze hry i více šancí. Neproměnili však tři sólové nájezdy a několik dalších brejků, a to byla voda na mlýn domácích hokejistů, kteří přidali další dva góly. Po 40 minutách hry vedli Sušičtí 4:1 a kráčeli za vítězstvím. To si již v závěrečné třetině vzít nenechali, navíc přidali další branky a radovali se z výhry i konečného třetího místa v tabulce .

Třetiny: 2:0, 2:1, 4:2. Branky: Vávrů 2, Vospěl 2, Korál, Broža, Fedor, Šašek – Malát 2, Spurný. Vyloučení: 5:6, navíc domácí Ryšavý 10 minut OT.

Sestava TJ Sušice: Skolek – Blažek, Myslík, Šmrha, Skuhra, Lejsek, Ryšavý, Vávrů, Vachoušek, Šašek, Korál, Holý, Broža, Fedor, Karhan, Vospěl, Košvanec.

Karel Šot