Klatovským hokejistům se nepodařilo navázat na skvělé vítězství ve středu v Bílině a ve 28. kole II. ligy, skupiny Západ, prohráli v Praze s tamní Kobrou.

Kobra Praha - SHC Klatovy 3:1

Od začátku Kobra, která na svém malém hřišti umí zahrát, praktikovala defenzivní hokej a Klatovy k ničemu nepustila. Hosté se nedokázali prosadit ani v přesilových hrách. V první třetině branka nepadla.

Do vedení šli domácí ve 26. minutě a jednogólový náskok uhájili až do konce druhé třetiny.

Do závěrečné části zápasu měly lepší vstup Klatovy, Topinka ve 41. minutě vyrovnal. Následovaly dvě dobré šance hostů, ale ti jich nedokázali využít. Hned poté šli ale do oslabení a ve 43. minutě inkasovali. Pak už se nedokázali vrátit do hry a ve 46. minutě domácí potvrdili svým třetím gólem výhru.

„Kobra hrála celé utkání výborně defenzivně, my jsme neproměnili šance, které jsme si vytvořili, a měli jsme i trochu smůlu. Myslím, že druhý gól domácích rozhodl o zápase," uvedl klatovský kapitán Jiří Maxa.

Třetiny: 0:0, 1:0, 2:1. Branky a nahrávky: 26. Cafourek (Palaščák), 43. Palaščák (Eis), 46. Jakeš – 41. Topinka (Steiner).

Ostatní sobotní výsledky: Milevsko – Řisuty 2:6, Bílina – Sokolov 3:6, Jablonec – Děčín 3:6.

Sestava SHC Klatovy: Rükl (Smejkal) – Topinka, Steiner, Pouska, Martinec, Mrázek, Maxa, Pavlis, Němec, Zeman, Blumentrit, Čuban, Vizingr, Vondryska, Hucl, Herr, Pitel, Petráček, Kodýtek.

Dalším soupeřem klatovských hokejistů je Klášterec nad Ohří. Zápas se odehraje v sobotu 26. ledna od 17.30 hodin na zimním stadionu v Klatovech.