Čtyřzápasová série venkovních zápasů bude hodně náročná, tipoval trenér druholigových hokejistů SHC Klatovy Radek Mužík. A bohužel se nespletl. Jeho svěřenci, kteří do ní šli v roli lídra tabulky skupiny Západ, po těsné prohře v Děčíně neuspěli ani v sobotu v Táboře, kde také podlehli o branku. Stále se ale drží mezi nejlepšími.


HC Tábor – SHC Klatovy 5:4

Ve vyrovnaném zápase šli jako první do vedení domácí, kteří využili přesilovky. Hosté ale dokázali odpovědět, přesnou mušku měl Topinka.

Na začátku druhé třetiny se strhla přestřelka. Již po 67 vteřinách hry se trefil táborský Hájek, Klatované ale i tentokrát našli odpověď, a to dokonce bleskově. Jejich radost však trvala jen pár vteřin. Tábor okamžitě vyrovnal a navíc během několika minut přidal další dvě branky. Hosté se ale nevzdali a ještě před odchodem do kabin snížili náskok domácích na rozdíl jediné branky.

V poslední části hry se však už do černého trefit nedokázali, k vyrovnání jim nepomohla ani hra bez brankáře v samém závěru utkání. Táborští hokejisté se tak bodově dotáhli na Klatovany, kteří zůstávají i po druhé porážce v řadě na druhé příčce v tabulce.

Třetiny: 1:1, 4:3, 0:0. Branky a nahrávky: 9. Nedorost (Heršálek, Seidl), 22. Hájek, 26. Kolomý (Havran, Nedorost), 27. Matušík (Seidl, Hájek), 32. Matušík (Hlaveš) – 16. Topinka (Pacanda), 25. Kocman (Vondryska, Petráček), 34. Topinka (Martinec), 40. Vondryska (Pacanda).

Sestava Klatov: Pravda (32. Smejkal) – Martinec, Fiala, Mrázek, Blumentrit, Hucl, Herr – Steiner, Pouska, Topinka – Hobl, Maxa, Pavlis – vondryska, Kocman, Vizinger – Pitel, Nauš, Hájek.

Mužík: Přijdou změny v sestavě

Trenér Mužík neskrýval po zápase rozčarování. „Už musíme spadnout z té hrušky dolů a zase začít hrát. Nebruslíme, málo chodíme do branky a honíme puk po rozích. Na výsledku se podepsala i naše nedisciplinovanost, kromě dvouminutových trestů jsme dostali i dva desetiminutové, konkrétně Steiner a Hobl," posteskl si Mužík, který je proto pro sobotní zápas v Milevsku rozhodnut udělat korekce v sestavě.