Ve středu utrpěli hokejisté Klatov potupný debakl na ledě Sokolova. V sobotním zápase 40. kola druhé ligy si však spravili náladu, když před domácím publikem zdolali Řisuty 6:3.

Přitom úvod utkání nenasvědčoval tomu, že by se klatovská mizérie posledních týdnů měla v dobré otočit. V čase 10:33 se totiž podceňovaní hosté dostali do vedení. Matěj Kos zpracoval před brankou skvostný pas od spoluhráče a Kuchařovi nedal žádnou šanci – 0:1.

Řisuty vedoucí branka nakopla a byly to ony, kdo udával tempo hry. Na dlouhou dobu se usadily v obranném pásmu domácích, ale Klatovy jejich nápor přečkaly. A těsně před pauzou udeřily. V těsné blízkosti gólmana hostů se prosadil útočník Richard Kristl – 1:1.

Na začátku druhé části hry museli domácí neplánovaně střídat svého gólmana. Kuchař totiž po jednom ze zákroků zůstal ležet na zemi a dál už to nešlo. V brankovišti ho tak vystřídal Čech. A ten z první šance hostů inkasoval. Se střelou Kesziho si sice ještě poradil, na dorážku z bezprostřední blízkosti byl ale krátký – 1:2. A o chvíli později mladý gólman Klatov kapituloval znovu. Střelcem branky byl opět Vincent Keszi – 1:3.

Jenže v 35. minutě snížil tvrdou ránou z přesilovky Švarc a dal svému týmu potřebný impuls k obratu. A ten na klatovském zimním stadionu skutečně nastal. V čase 38:49 srovnal z velkého tlaku Michel a dvaačtyřicet vteřin před druhou sirénou překlopil pomyslné misky vah na domácí stranu Milan Švarc.

Brankostroj západočeského klubu pokračoval i v úvodu třetí třetiny, když se v čase 42:25 prosadil také Jiří Uhlík, nejproduktivnější hráč Klatov v této sezoně. Snajpr domácích si do svých osobních statistik připsal již dvaačtyřicátý bod.

Jedenáct minut před koncem se klatovští příznivci radovali pošesté. Druhou přesilovku v zápase využil Josef Roubal, který hostujícího brankáře nachytal střelou od modré čáry.

Hostující hráči se v závěrečné pasáži zápasu sice snažili s nepříznivým výsledkem něco udělat, ale v koncovce byli bezradní. Klatovy tak v předposledním domácím zápase základní části zvítězily 6:3.

„První třetina nebyla z naší strany vůbec dobrá. Na začátku druhé periody jsme už prohrávali 1:3, když jsme dvakrát nechali jet soupeře na brankáře. V závěru druhé části jsme ale zabrali, vstřelili tři branky a tím to všechno zlomili. Ve třetí části jsme si už výsledek pohlídali,“ hodnotil sobotní výhru klatovský trenér Michal Straka.

SHC Klatovy - HC Řisuty 6:3

Třetiny: 1:1, 3:2, 2:0. Branky a nahrávky: 19. Kristl (Michel), 35. David Roubal (Rubner), 39. Uhlík, 40. Švarc (Rubner), 43. Uhlík (Michel), 49. Josef Roubal (David Roubal) – 11. Kos (Potechin, Krpata), 23. Keszi (Kučera), 15. Keszi (Patyk, Rod). Rozhodčí: Micka – Rubáš, Zimmermann. Vyloučení: 3:3. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0.

SHC Klatovy: Kuchař (Čech) – Slavík, Váchal, Štěpánek, Leština, Houfek, Sysel – Kristl, Rubner, Červenka, Hanzlík, Markov, Reitspies, Michel, Josef Roubal, Uhlík, Švarc, David Roubal, Vavřička. Trenéři: Michal Straka a Ivan Vlček.
HC Řisuty: Ilašenko (Stahl) – Kučera, Chládek, Potechin, Dostál, Rudovský, Kašák, Libovický – Kos, Patyk, Keszi, Krpata, Řepka, Vyskočil, Kučera, Rod. Trenéři: Martin Procházka, Antonín Švenkrt.

Závěrečný program – sobota 23. února 17.30: Draci Bílina – SHC Klatovy, středa 27. února 18.00: SHC Klatovy – Most.

Ilustrační foto
Hlasovat můžete už jen do pondělí