Přitom utkání nezačalo pro klatovské borce vůbec špatně. Západočeši hráli houževnatě, aktivně napadali a tím táborským hokejistům dělali výrazné starosti. Přesto to byli domácí, kteří mohli vstřelit úvodní branku utkání. Ve 3. minutě se v dobré příležitosti ocitl obránce Havelka, avšak gólman Kolář, jenž v minulé sezoně naskakoval do zápasů právě i v táborském dresu, byl na jeho zakončení připravený. V 10. minutě zahrozily také Klatovy. Walterovu ránu v přesilové hře ale zastavil tyč domácí svatyně.

Více než sedm stovek diváků muselo na první trefu čekat až do poloviny utkání. K jejich radosti kus černé gumy skončil za zády klatovského brankáře Koláře. V početní výhodě pěti proti třem se střelou švihem prosadil Černý. Klatovy se snažily vyrovnat a místy svého soupeře přehrávaly, ale ve finální fázi nebyli hráči pod vedením trenéra Michala Straky dostatečně přesní.

Domácí hokejisté pojistili své vítězství čtyři minuty před koncem. A opět při převaze dvou hráčů v poli. Autorem branky byl aktivní bek Havelka, jenž obkroužil klatovskou klec a do odkrytého místa propasíroval touš. Klatovští v závěru zkusili hru bez brankáře, ale puk do branky se jim dostat nepodařilo. Tábor tak ve velmi vyrovnaném utkání zvítězil 2:0. Další utkání čeká bruslaře z Klatov v sobotu. Od 17.30 hodin přivítají na domácím ledě SC Kolín, který ve středu podlehl Kobře Praha 4:6.

OHLASY TRENÉRŮ

Arpád Györi (HC Tábor): „Už z přípravy jsme věděli, že přijede velmi bruslivý soupeř a rozhodně to pro nás nebude nic lehkého. Ukázalo se to už v první třetině, kdy nám hosté dělali svým pohybem problémy, a my se nemohli dostat do tempa. Proto také skončila 0:0. Bylo vidět, že jsme dost nervózní, přece jen jsme hráli doma a je potřeba v úvodu sezony ty body sbírat. V tomhle směru byl zápas oproti tomu na Kobře diametrálně odlišný. Naštěstí se nám dát gól v přesilovce pět na tři, tím jsme se uklidnili a už to bylo z naší strany lepší a koukatelnější. Bohužel nám to tam teď moc nepadá a nedokázali jsme soupeři odskočit na vyšší rozdíl. Do poslední třetiny jsme museli stáhnout sestavu na tři pětky, protože už v té druhé části bylo vidět, že postrádáme tempo. Byli jsme sice pod tlakem toho těsného vedení, ale kluci tu situaci zvládli. Pochválit musím Michala Nováka, odchytal velmi dobrý zápas. Vítězství je pro nás důležité, každá taková výhra na začátku sezony má velkou cenu.“

Michal Straka (SHC Klatovy): „Myslím si, že jsme viděli vyrovnaný zápas, který rozhodly naše hloupé chyby a zbytečná vyloučení. Inkasovali jsme dvakrát v přesilovce pět na tři, kdy jsme hned po prvním vyloučení udělali tentýž faul hokejkou. To by se nemělo stávat. Naopak, sami jsme stejnou výhodu v zápase využít nedokázali.“

HC Tábor – SHC Klatovy 2:0

Třetiny: 0:0, 1:0, 1:0. Branky a nahrávky: 30. Černý (Heřman, Zayml), 56. Havelka (Heřman, Zayml). Rozhodčí: Marek - Bělohlav, Roupec. Vyloučení: 6:8. Využití: 2:0. Góly v oslabení: 0:0 Střely na branku: 36:34. Diváci: 725.

HC Tábor: M. Novák (Lekeš) - Černý, Havelka, Havran, Hajič, Skočovský, Radoš, Bouška - Matějka, Dančišin, Heřman - Šulek, Jan Bárta, Seidl - Jiří Bárta, Zayml, Březina - Prášek, Kadilák, Pejchal. Trenér: Arpád Györi.

SHC Klatovy: Kolář (Čech) - Houdek, Lokajíček, Šiller, Slavík, Sysel, Walter - Uhlík, Rohla, D. Roubal, Kubišta, Tulačka, Matiášek, Eret, J. Roubal, Kolda, Hasman, Hajšman, Procházka. Trenér: Michal Straka.

Ostatní středeční výsledky – skupina Střed (klatovská skupina): David Servis České Budějovice – IHC Králové Písek 7:4, SC Kolín – HC Kobra Praha 4:6, China Golden Dragon – HC Příbram 2:19, skupina Sever: Jablonec – HC Děčín 2:3 po prodloužení, Mostečtí Lvi – HC Stadion Vrchlabí 2:4, Nová Paka – Bílina 3:0, Trutnov – Řisuty 4:3, skupina Východ: Havlíčkův Brod – Žďár nad Sázavou 7:2, Nový Jičín – Kopřivnice 0:3, Šumperk – Opava 8:1, Moravské Budějovice – Hodonín 3:6.

Mladé volejbalistky začaly stylově, vypráskaly Třebín.
Mladé volejbalistky začaly stylově, vypráskaly Třebín