„Bylo by to určitě hezké, ale my chceme každý domácí zápas vyhrát a do každého zápasu jdeme s tím, že chceme získat tři body. Je to pro nás další z řady soutěžních zápasů," nepřeceňuje význam duelu klatovský trenér Pavel Vostřák.

V cestě na první příčku bude domácím stát osmý tým tabulky. Poslední zápas s tímto soupeřem mají klatovští hokejisté ještě živě v paměti, když minulý čtvrtek přivezli ze soupeřova ledu po vítězství v prodloužení dva body. Body to byly o to cennější, že je Klatovy vydřely kvůli nemocem jen se 12 hráči v poli a s výborně chytajícím Sochůrkem. „Kluci se nějakým způsobem dali dohromady a naskočili už v sobotním zápase s Řisuty. Uvidíme ale až tento týden, zda už jsou stoprocentně zdrávi," řekl k zdravotnímu stavu svých svěřenců Vostřák.

Ve zmíněném utkání se silnými Řisuty Klatovy zvítězily doma 4:3. V 16. kole bodoval i Trutnov, když si po prohře 2:3 po samostatných nájezdech na Kobře připsal jeden bod.

V klatovském dresu by se proti Trutnovu měly objevit také staronové tváře, Vojtěch Tulačka a Patrik Marcel. „Oba jsou momentálně zase u nás s tím, že mohou nadále nastupovat na střídavý start i za Slavii," upřesnil Vostřák.