Nečekané, ale zasloužené dva body uhráli ve Strakonicích hokejisté HC Horažďovice. Porazili druhý tým tabulky HC Katovice, ale na „odlepení se" z posledního místa tabulky to nestačilo.

Luby – Sušice 2:4

Lubští hokejisté měli se soupeřem lepší bilanci, proto byli favority. Od první minuty se hrálo s velkým nasazením a bylo se na co dívat. První šanci měli domácí, ale neproměnili ji. Skóre se poprvé měnilo v 18. minutě, kdy si pro tečovaný puk najel ve středním pásmu hostující Vachoušek a povedenou střelou poslal Sušici do vedení. Domácí měli ve druhé třetině dvě přesilovky. První 5 na 3 ještě nevyužili, ale následnou využil dokonale Hájek, který zužitkoval přihrávku Topinky a vyrovnal. I poté měli lubští hráči několik slibných gólovek, ale sušický brankář Skolek chytal výborně. Pak se Luby ubránily přesilovce 5 na 3, ale ve 40. minutě hosté dvakrát udeřili a získali dvoubrankový náskok. Nejdříve proměnil sólový nájezd Košvanec, vzápětí pak nájezd na mladého lubského gólmana Ulricha bezpečně proměnila dvojice Vávrů – Ryšavý. Jiskřičku naděje vykřesal ve 47. minutě lubský Spurný, který snižoval na 2:3, ale ani další nápor domácím vyrovnání nepřinesl. Naopak po další domácí chybě v rozehrávce přidal hostující Lejsek další gól a bylo rozhodnuto. Sušičtí hráči si v čele s výborným Skolkem v brance výhru pohlídali a odvezli si oba dva mistrovské body.

Třetiny: 0:1, 1:2, 1:1. Branky: Hájek, Spurný – Vachoušek, Košvanec, Ryšavý, Lejsek. Rozhodčí: Peksa – Košnar, Lincmajer. Vyloučení: 7:9.

Katovice – Horažďovice 3:7

Domácí byli favority utkání, ale do zápasu vstoupili aktivněji horažďovičtí hokejisté, kteří získali rychle tříbrankový náskok. Soupeře ale obdržené branky nesložily a ještě do konce první třetiny dokázal srovnat na 3:3. V úvodu druhé třetiny byly Katovice lepší, ale šance na gol si nevytvářely. Postupem času se z jejich hry vytratila navíc i přesnost v rozehrávce, kombinace vázla, začaly chybovat v obraně a toho dokázal zástupce Klatovska dokonale využít. Vsítil tři góly a šel do nečekaného trháku. A protože se na obrazu hry nic nezměnilo ani v závěrečné třetině, body si za nečekanou výhru připsaly Horažďovice.

Třetiny: 3:3, 0:3, 0:1. Branky Horažďovic: Sýkora, Michal Sosna 2, Lukáš Sosna, Funda, Finger, Vovčko.

POZVÁNKA

V neděli 8. února se hraje od 16 hodin na zimním stadionu ve Strakonicích utkání Horažďovice – Luby a na zimním stadionu v Sušici od 16 hodin utkání Sušice – Radomyšl.

Karel Šot