Hosté z Havlíčkova Brodu v Klatovech třikrát vedli o dvě branky, nakonec ale nechali na klatovském ledě bod, když zvítězili až v prodloužení.

SHC Klatovy – BK Havlíčkův Brod 5:6p

Utkání začalo z obou stran opatrně bez větších šancí, až v polovině 11. minuty poslal hosty do vedení Vala. Na začátku 14. minuty Havlíčkobrodští navýšili svůj náskok na dvě branky, když se ve vlastním oslabení prosadil Kuchta. Domácí však tu samou přesilovku dokázali využít, Houfek z dorážky snížil na 1:2.

V závěru první třetiny nabídly výhodu přesilové hry soupeři také Klatovy. Dvě minuty oslabení domácí sice přečkali, devět sekund po návratu Polívky na led a dvanáct sekund před koncem třetiny ale Semrád vrátil Havlíčkovu Brodu dvoubrankové vedení. 

V úvodu druhé třetiny Kovařík po teči Mrázkovy střely do branky hostů opět snížil, o necelé dvě minuty později ale Kulhánek prostřelil Sochůrka v brance Klatov počtvrté. Ale ani napotřetí dvoubrankové vedení hostům nevydrželo. Topinka nejdříve ve 37. minutě ujel ve vlastním oslabení a snížil na 3:4 a na začátku třetí třetiny využil ve 42. minutě po 17 sekundách přesilovku Klatov a vyrovnal.

Topinka byl i u pátého gólu Klatov, když v pětiminutové přesilovce domácích po vyloučení Šmída zavezl puk do útočné třetiny a pak jej poslal před bránu Uhlíkovi, který ve 48. minutě poprvé v utkání poslal domácí do vedení.

Jenže ani domácí vedení neudrželi. V 56. minutě v přesilovce vyrovnal Přidal a stav 5:5 už vydržel do konce třetiny. V jejím závěru byl ovšem vyloučen Houfek a početní výhoda hostů, která se přenesla i do prodloužení, byla nakonec rozhodující, když Třetina v čase 60:35 rozhodl o vítězství Havlíčkova Brodu. 

„Málokdo asi předpokládal, že to prvnímu celku tabulky takto ztížíme. Za kluky mě to samozřejmě mrzí, protože se nám to nepodařilo dotáhnout do vítězného konce, ale na ledě nechali všechno, nevypustili to, i když jsme několikrát prohrávali o dvě branky, dokázali jsme se vrátit do zápasu. Pomohli nám i kluci, pro které to byl první zápas mezi dospělými, byla to pro ně obrovská zkušenost,“ pochválil své svěřence klatovský trenér Pavel Vostřák. 

Třetiny: 1:3, 2:1, 2:1, 0:1. Branky a nahrávky: 15. Houfek (Uhlík, Topinka), 24. Kovařík (Mrázek, Topinka), 37. Topinka (Houfek), 42. Topinka (Kubeš, Slavík), 48. Uhlík (Topinka, Polívka) – 11. Vala (Endál, Milfait), 14. Kuchta (Semrád, Chlubna), 20. Semrád (Endál, Třetina), 26. Kulhánek (Milfait, Přidal), 56. Přidal (Endál, Vala), 61. Třetina (Endál, Kulhánek). Rozhodčí: Šindel – Sedláček, Vavruška. Vyloučení: 7:4 navíc Kulhánek 10 OT, Šmíd 5 + do konce utkání, Semrád 10 OT. Využití: 3:2. V oslabení: 1:1. Diváci: 278.

SHC Klatovy: Sochůrek (Plánička) - Houfek, Polívka, Slavík, Čechura, Mrázek, Bouček, Kubeš, Topinka, Uhlík, Tejral, Vlček, Markov, Kovařík, Reitspies, Červenka, Prokop, Vondrák, Krs.

Čtěte také: Děti si zahrály s extraligovými hráči