Klatovy porazily tohoto soupeře, který vloni hrál středočeskou krajskou ligu, 10:3, ale tým hostů doplnili čtyři Klatované, z nichž Kodýtek a Bastl za něj skórovali.

HC Klatovy – Králův Dvůr 10:3

Domácí hokejisté od začátku vládli utkání. Trojice klatovských trenérů, stejně jako v minulém zápase ve Strakonicích, zkoušela všechny hráče, které měla k dispozici. „Byli jsme ve všech třetinách aktivnější. Myslím, že už se promítají do hry chuť a elán hráčů, často střílíme, chodíme do brány. Hráči se hokejem baví. To je přesně to, co jsme do nich chtěli během letní přípravy dostat," uvedl jeden z klatovských trenérů Lukáš Zdrha.

Ten také vysvětlil, proč si někteří Klatované zahráli v týmu soupeře. Vedení mužstva totiž plánuje hrát na tři pětky, a tak kluky nabídlo Královu Dvoru, aby nevypadli z tréninkového tem­pa.

„Se zápasem jsme byli spokojení, určitě to splnilo naše očekávání. Prakticky máme z poloviny nový tým. První dva týdny jsme se spíš zaměřili na hokejové myšlení, teď se začneme věnovat taktice. Takže bude místo i na dnes trochu slabší obranu," řekl Zdrha s tím, že v těchto prvních dvou přípravných zápasech nešlo ani tak o výsledek, jako o to, přitáhnout kluky k hokeji.

Ani v zápase na Kobře se klatovský tým nepředstaví v nejsilnější sestavě. Trenéři dál budou prověřovat hráče, takže například dostane šanci všech pět hráčů z Ruska. V plné sestavě by Klatovy měly odehrát poslední dva přípravné zápasy.

Poprvé se v klatovském dresu představil i zkušený Kubeš, o kterého klatovský tým hodně stojí. „Láďa dokáže uklidnit hru, umí se udržet na kotouči a je to ohromný bojovník, jehož přístup, věříme, strhne i ostatní. A to je přesně to, co jsme potřebovali.

Třetiny: 4:2, 2:0, 4:1. Branky a nahrávky: 8. Noga (Topinka), 11. Čuban (Vizinger), 11. Pech (Samoljov, Pondělík), 14. Noga (Topinka, Kubeš), 29. Samoljov, 37. Topinka (Kubeš), 46. Pouska, 47. Pitel (Pech, Dunajev), 52. Pech (Pitel), 55. Pouska (Vizinger) – 3. Kodýtek, 10. Bastl, 47. Křesťan (Kardoš). Vyloučení: 9:4.

Sestava HC Klatovy: Rückl (Lejsek) – Zeman, Blumentrit, Mrázek, Pouska, Černý, Noga, Dunajev, Kubeš, Topinka, Vizinger, Čuban, Vondryska, Pondělík, Pech, Pitel, Samoljov.

Klatovští hokejisté nyní budou mít nabitý týden. Ve středu hrají přípravné utkání na ledě Kobry Praha, v pátek zajíždějí do Sokolova a na domácím ledě se představí v neděli od 14 hodin proti Strakonicím.