Ten skončil sice v loňské sezoně beznadějně poslední, ale před letošním ročníkem výrazně posílil a zařadil se mezi favority soutěže.

HC Klatovy B – HC Chotíkov 3:5

Zápas byl od začátku vyrovnaný. Hosté sice lépe kombinovali a poměrně snadno přecházeli do útoku. Ale zase méně bránili, takže šancí bylo na obou stranách hodně. Jako první se prosadili hosté, kteří dokázali využít přesilové hry. Domácí si sice vypracovali také několik šancí, většinou po vyražené střele vznikl před brankou závar. Nikdy se jim ale kotouč do branky dorazit nepodařilo. Až před koncem třetiny se po uvolnění Kořínka ocitl sám před brankou Kotěšovec a gólmanovi hostů nedal šanci.

Druhá třetina vyzněla herně i výsledkově lépe pro hosty. Chotíkovští využívali chyb domácích v rozehrávce a ujížděli do nebezpečných brejků. V této fázi hry domácí hodně podržel gólman Šproch, který zlikvidoval několik vyložených šancí hostů, například samostatný nájezd hostujícího Švíka. Hosté se dokázali ve druhé třetině prosadit třikrát a všechny branky vypadaly podobně. Domácí špatně obsadili útočící hráče a před brankou zůstal volný hráč, který skóroval. Naštěstí pro domácí se jim podařilo výsledek korigovat a před třetí třetinou byl stav 3:4.

Ve třetí třetině se prezentovali domácí lepší hrou. Vytvářeli si více šancí, ale žádnou se jim proměnit nepodařilo. Před koncem třetiny se jim sice podařilo kotouč za brankovou čáru dostat, ale dle názoru rozhodčího až po jeho hvizdu. Půl minuty před koncem zápasu odvolali gólmana, což jim ještě domácí vylepšili faulem, takže zápas dohrávali domácí v šesti proti čtyřem. Paradoxně to byla výhoda pro hosty, kteří po vyhrané buly vyhodili puk přes všechny čáry. Protože hráli v oslabení, nepískalo se zakázané uvolnění, takže už nebyl čas na protiútok. Navíc si aktivně puk dojeli a skórovali do prázdné branky.

Třetiny: 1:1, 2:3, 0:1. Branky za HC Klatovy: Kotěšovec, Turhobr Petr, Kuželík R.

Sestava Klatov B: Šproch, Jonáš – Šimsa, Kuželík K., Valečka, Turhobr Pavel, Nejdl – Nauš, Kotěšovec, Kořínek – Kuželík R., Babka, Hochman – Turhobr Petr, Bouček.

Ostatní výsledky: Pubec Plzeň – SKP Rokycany 5:9, HK Rokycany – Božkov 10:6, Kaznějov – Třemošná odloženo.

1. HK Rokycany ⋌6 5 1 0 43:20 11

2. HC Chotíkov ⋌6 4 0 2 33:24   8

3. KHL Meteor Třemošná ⋌4 3 0 1 26:17   6

4. HC Klatovy B ⋌5 2 2 1 24:23   6

5. SKP Rokycany ⋌ 6 3 0 3 31:35   6

6. TJ Apollo Kaznějov ⋌5 2 0 3 22:19   4

7. KLH Božkov ⋌6 0 2 4 26:40    2

8. HC Pubec Plzeň ⋌ 6 0 1 5 22:49    1

Další zápas sehraje klatovské béčko v sobotu 10. listopadu od 17 hodin v Rokycanech proti tamnímu SKP.