Nakonec si finále zahrají jen horažďovičtí hokejisté, kteří si museli postup v duelu s Drahonicemi vybojovat až v závěrečných nájezdech, neboť odveta skončila stejným výsledkem jako první zápas, ale v opačném gardu. Ve finále je čekají Katovice, které v dramatické odvetě s Luby sice prohrály, ale v součtu obou zápasů byly o gól úspěšnější.

TJ Sokol Drahonice – HC Horažďovice 6:5 (4:1, 1:1, 1:3; branky Horažďovic: Hrubý 3, Sýkora, L. Papež, rozhodující nájezd D. Papež).

Domácí šli rychle do vedení a postupový výsledek drželi až do 58. minuty. Nakonec ho ale neudrželi. Horažďovičtí hokejisté zariskovali, odvolali brankáře a v početní výhodě dokázali vsítit potřebný gól. O postupujícím tak musely rozhodnout samostatné nájezdy. V nich uspěly Horažďovice, když rozhodující nájezd proměnil David Papež. Velký podíl na postupu měl také gólman Tábor, který chytil všechny tři drahonické nájezdy.

TJ Start Luby – HK Katovice 5:4 (2:2, 1:2, 2:0; branky Lub: Malát 2, Topinka, Hájek, Kašpar).

Hosté se dostali do vedení hned v úvodní minutě. Poté Luby předvedly festival neproměněných šancí, kdy nemohly překonat oporu Katovic, gólmana Špilera. Domácí Start postupně stupňoval tempo, ve třetí třetině se dokázal dostat do vedení 5:4 a scházel mu už jen jeden gól k samostatným nájezdům. Blízko k němu měl v závěrečné minutě, kdy při power-play trefil lubský Hájek tyč hostující branky. Tyč opuštěné lubské branky trefili následně i hosté, ale poslední šanci měly Luby. Špiler ale šanci Topinky zlikvidoval a Katovice mohly slavit.

Poslední dva zápasy Strakonického přeboru o konečné pořadí jsou na programu o tomto víkendu na zimním stadionu ve Strakonicích. V sobotu 18. února od 19.15 hodin se hraje finalové utkání Horažďovice – Katovice, v neděli 19. února od 16.30 hodin pak utkání o 3. místo Drahonice – Luby.