Tři body za výhru nad Sokolem Cehnice získaly Horažďovice, na domácím ledě vyhrála nečekaně hladce Sušice nad HC Katovice a po velké bitvě vyhrál poprvé v sezoně nad vedoucím týmem tabulky Sokolem Radomyšl i Start Luby. Tříbodovým vítězstvím si lubský Start upevnil průběžné třetí místo v tabulce a je na tom ze zástupců Klatovska zatím bodově nejlépe.

Sušice – Katovice 6:1

Od začátku zápasu bylo vidět, že domácí chtějí odčinit porážku z minulého zápasu s Cehnicí. Výborným nástupem šla Sušice do vedení již ve 4. minutě, kdy se po přihrávce Vachouška trefil Šašek. A když v 10. minutě zvýšil na 2:0 Vospěl, zdálo se, že soupeř, který hrál jen na dvě pětky, bude snadnou kořistí. Opak byl ale pravdou. Hosté bojovali a v 17. minutě potrestali chybu domácích hráčů snížením na 1:2 a tento stav drželi až do 36. minuty, kdy se svým druhým gólem znovu prosadil domácí Petr Šašek. Šance na srovnání však měli i hosté a jen mimořádný výkon gólmana Martina Šlaise držel Sušici ve hře o tři body. Ty nakonec domácí zaslouženě získali, když ve třetí třetině postupně přidali góly Holý a Vávrů a dvě minuty před koncem po návratu z trestné lavice proměnil sólo Košvanec, který upravil na konečných 6:1.

Třetiny: 2:1, 1:0, 3:0. Branky Sušice: Šašek 2, Vospěl, Vávrů, Holý, Košvanec. Rozhodčí: Štěrba, Čamský, Skolek. Vyloučení: 11:8 + hostující Jílek na 10 minut. Diváků: 120.

Cehnice – Horažďovice 1:3

Od první minuty se hrál na strakonickém stadionu rychlý, bojovný hokej. Za domácí Sokol nastoupilo několik bývalých ligových juniorů a ti svým pohybem a rychlou kombinací dělali hostům velké problémy. Horažďovice však měly v brance výborného Tábora a měly také muže utkání, kterým se stal útočník David Papež, autor všech tří horažďovických branek.

Ten otevřel skóre těsně před koncem první třetiny nechytatelnou střelou pod břevno a ve 30. minutě zvyšoval na 2:0. To se v přesilové hře 5 na 3 prosadil důrazem před brankovištěm. Cehnice ale byla stále v náporu a bylo otázkou času, kdy se prosadí. Povedlo se jí to až v závěru druhého dějství, kdy byl Tábor překonán tečovanou střelou. I v závěrečné třetině měli více ze hry domácí hokejisté, ale hosté výborně bránili a vyráželi navíc k nebezpečným brejkům. Na hokejky se domácím postupně vkrádala nervozita, a když se již zdálo, že se blíží závěrečné drama, byl to opět horažďovický Papež, který pět minut před koncem dal svůj třetí gól.

Třetiny: 0:1, 1:1, 0:1. Branky Horažďovic: D. Papež 3. Vyloučení: 5:6

Luby – Radomyšl 4:2

Domácí Start v nové sezoně s Radomyšlí již dvakrát prohrál, a tak byl favoritem i tentokrát vedoucí tým tabulky. Jenže Luby opět skvěle podržel nestárnoucí gólman Libor Krs, ke kvalitnímu výkonu se vypjali i jeho spoluhráči a zasloužená výhra Lub nad silným soupeřem byla na světě.

Radomyšl byla v úvodu utkání lépe kombinujícím a nebezpečnějším celkem, avšak Krs několika skvělými zákroky svůj tým podržel. V 18. minutě vyšla na jedničku kombinace prvnímu útoku domácích po ose Spurný–R. Pikhart, kterou zakončil přesně Malát. Hned v úvodu druhé třetiny ale hosté srovnali na 1:1 Brejchou a ve 27. minutě šli dokonce do vedení, když jednu z mnoha šancí proměnil Vlk. Lubské šance na druhé straně likvidoval pozorný gólman Havelka, ale na dělovku Dominika Vraného ze 33. minuty byl krátký. Na tom, že po této třetině bylo skóre 3:3, měl ale lví podíl lubský gólman Krs, který hlavně v jejím závěru zlikvidoval čisté gólovky soupeře. Po úpravě ledu Luby vycítily šanci na zisk všech bodů. Ve 45. minutě se dostal do brejku Vraný a bravurním blafákem poslal Luby do vedení. Pak měli domácí několik přesilovek a slibné šance na gól, ale Havelku ne a ne překonat. Vyšla až přesilovka v 53. minutě, kdy se po přihrávce Maláta trefil Jakub Spurný a Luby vedly 4:2. Ale rozhodnuto nebylo. Radomyšli, hrající tentokrát pouze na dvě pětky, docházely v závěru zápasu síly, přesto měla několik slibných gólovek. Opět ale byl na místě lubský gólman a navíc v 56. minutě citelně oslabil svůj tým hostující Častoral za faul vysokou holí. Luby sice již přesilovku nevyužily, ale pohlídaly si cenné vítězství a ziskem tří bodů si upevnily třetí příčku.

Třetiny: 1:0, 1:2, 2:0. Branky Lub: Vraný 2, Malát, Spurný. Rozhodčí: Lincmajer, Kosnar. Vyloučení : 1:5.

POZVÁNKA NA PŘEBOR

V 15. kole tohoto přeboru se v sobotu 11. ledna hrají na ZS ve Strakonicích zápasy Horažďovice – Sušice (17.15) a Radomyšl – Cehnice (19.30), v neděli 12. ledna pak od 19.45 hodin duel Katovice – Luby.

Karel Šot