Nešlo o body do tabulky, ale přesto úterní hokejové utkání druholigových Klatov proti extraligové Plzni nepostrádalo emoce, tvrdost a spoustu vyloučených. Trenéra domácích Klatov Michala Straku rozhodčí dokonce vykázal ze střídačky. Generálku před Ligou mistrů Škoda Plzeň hrající na tři pětky vyhrála 8:2. Pěti vstřelenými brankami se blýskl Vojtěch Němec. Prvními góly za A tým Indiánů se zaskvěli obránce Jan Holý a debutující osmnáctiletý junior Matěj Kolda.

Úvodní branku tradičního západočeského derby vstřelily Klatovy. Ve 21. vteřině hostujícího Dmitrije Milčakova překonal explzeňský Vojtěch Tulačka.

Český reprezentant v para lukostřelbě David Drahonínský získal na ME v Plzni dva cenné kovy – zlato v mixu a stříbrnou medaili mezi jednotlivci.
Drahonínský vybojoval stříbrný kov

Preisinger poté napálil tyčku klatovské branky, ale v polovině 9. minuty Vojtěch Němec zavěsil pod horní tyč Kolářovy svatyně – 1:1. Kristián Kolář plní roli trojky v plzeňském brankovišti, ale na duel proti Klatovům se postavil do branky druholigového celku.

Na začátku 22. minuty skóroval další explzeňák v dresu Klatov. David Roubal zůstal osamocený před Milčakovem a z první ho propálil – 2:1.

To ale bylo ze strany domácích všechno. Škoda Plzeň vstřelila během necelých deseti minut pět gólů, čímž prakticky rozhodla o osudu duelu. V polovině utkání srovnal opět Němec. Na začátku 32. minuty otočil skóre Jan Holý střelou do horního rohu – 2:3. O necelou minutu později Jaroslav Kracík zvyšoval na rozdíl dvou branek. Po něm se gólově prosadil Kolda a minutu a čtvrt před koncem druhé třetiny Němec upravil ve dvojnásobné přesilovce na 6:2 pro Plzeň.

Svůj čtvrtý a sedmý gól Indiánů vsítil Němec ve 45. minutě. Posila Plzně uzavřela účet zápasu pátou brankou na 8:2.

Další zápas čeká plzeňskou Škodu 30. srpna v 17.00 hodin, kdy v prvním utkání Ligy mistrů na svém ledě přivítá Lugano.

Atleti Škody Plzeň vyhlíží tartanovou dráhu.
Atleti Škody Plzeň vyhlíží tartanovou dráhu