Hokejisté Škody Plzeň jsou v extralize dál jasně první. Ve včerejší dohrávce 19. kola porazili  Mladou Boleslav 4:1, ve dvanáctém utkání v řadě bodovali a v pokračující sérii domácích utkání slavili třetí výhru v řadě.

Vítězové byli v zápase  produktivnější než soupeř.Z 25 střel vytěžili Indiáni čtyři zásahy, zatímco hosté z 36 ran jen gól.

Do plzeňské sestavy se  po jednozápasové pauze vrátil střelec Mertl, hrál i Kratěna, naopak hostům chyběl produktivní Klepiš.

Už v první třetině se Škodovka dostala do dvougólového vedení. Ve 4. minutě  Schleiss šikovně přistrčil puk rozjetému Gulašovi, který křižnou ranou zaskočil   Maxwella.

A pár minut nato si dvojice spolupráci zopakovala.

Akci dravým průnikem rozjel Schleiss, nahrál Gulašovi, který se prosmýkl kolem gólmana a skóroval do odkryté branky. Dosáhl tak stý plzeňský gól Plzně v sezoně

Čtvrtá řada uzamkla hosty před brankou, Kvasničkova rána ale jen přelétla horní tyč boleslavské branky. Ale pak do rychlého útoku vyrazili i Bruslaři.  Musil ale plzeňského Svobodu neprostřelil.

V oslabení Indiáni sice zaváhali, hosté vyrazili do přečíslení tři na jednoho, ale Lenc ztroskotal na Svobodovi a Holíkovu dorážku skryl gólman v lapačce.

Jakub Kindl.
Hlavní je se soustředit na svou hru, říká obránce Jakub Kindl

V 10. minutě Maxwella v brance hostů nahradil Růžička, ale ani on plzeňským střelcům neodolal.

Hned po pauze se Plzeň  dostala do tlaku a vyšachování boleslavské obrany zakončil do prázdné branky  Stach.

Jenže poté Škodovka nevyužila přesilovku a následně inkasovala. Orsava prostřelil Svobodu mezi betony. 

Domácí Kracík napálil břevno boleslavské klece, víc v permanenci byl Růžička, ale hosté také hrozili.

Rychlý protiútok tři na dva zakončoval z mezikruží Lenc, ale Svoboda skvěle zakročil. Naopak domácí ještě využili početní výhodu. Gulaš zasáhl Růžičku do masky a než se otřesený gólman vzpamatoval, dorazil puk do sítě Indrák.

Ve třetí třetině se už skóre neměnilo, ačkoliv šance  byly. Víc na straně Plzně.

Domácí obraně ale nejprve pláchl Pacovský, jenže  Svoboda tým podržel.

Na opačné straně na Růžičkovi  ztroskotali postupně Straka, volný Mertl, Indrák i junior Chalupa.

„Výsledek je skvělý, tři body bereme, ale náš výkon už tak dobrý nebyl. Naše hra trpěla nepřesností, špatnými  rozhodnutími a soupeř z toho vytěžil až příliš šancí,“ vyjádřil se kriticky plzeňský asistent Jiří Hanzlík.

„Týmu nemůžeme upřít snahu, dostávali jsme se do šancí, silného soupeře jsme často předčili, ale víc gólů dali šikovní plzeňští hráči,“ uznal mladoboleslavský Viktor Ujčík.

Trenér Pavel Vrba.
Viktoria letí do Izraele. Chceme vyhrát, říká Vrba