HC Domažlice – HC Klatovy B 2:3sn (2:2, 0:0, 0:0; branky Klatov: Pitel, Kubeš, rozh. nájezd Hochman)

Na hráčích obou mužstev byla od úvodu patrná nervozita. Z obou stran bylo vidět hodně nepřesností a také zbytečných faulů. Po jednom z nich oslabil hostující tým Čuban, který za protesty proti výrokům hlavního rozhodčího vyfasoval trest do konce utkání. Domácí se s tím dokázali vypořádat lépe a díky využité přesilové hře se ujali vedení. Hosty inkasovaná branka nastartovala a po zbytek třetiny měli více ze hry. V 9. minutě byl faulován Pitel a z následného trestného střílení vyrovnal. Pak se sice opět prosadili domácí, když Muchkovo nahození v přesilové hře tečovali za záda vlastního gólmana Vondryska s Mrázkem. Klatovy měly poté několik šancí, ale ujala se až dorážka Kubeše ze závěru třetiny.

Ve druhé třetině dominovali domažličtí hráči. Klatovští jim to ale usnadnili svými zbytečnými fauly. Většinu třetiny odehráli v oslabení, v závěru dokonce ve dvojnásobném. Domácím nepřálo v zakončení štěstí a hlavně hosty několikrát podržel výborně chytající Rückl.

Ve třetí části přestali hosté faulovat a hra se vyrovnala. Nikdo nechtěl udělat zbytečnou chybu. Domácí ale nechtěli nechat dojít zápas do nájezdů a v závěru vystupňovali tlak. Vedení na svou stranu ale nestrhli, i když jim velkou šanci nabídl svým vyloučením Babka.

Strakonický hokejový přebor 2017/2018: semifinále play-off Luby (černooranžové dresy) - Drahonice
FOTOGALERIE: Luby jsou ve finále, Horažďovice hrají o bronz

V nájezdech měli navrch střelci nad gólmany. Ve všech sériích kopírovali v úspěšnosti domácí hokejisté ty hostující. Na klatovské straně se prosadili Kubeš, Mrázek a Bouček, na domažlické Polívka, Baxa a Polata. Rozhodnutí přinesla až poslední série, ve které na Hochmanův gól nedokázal odpovědět Muchka.

Sestava Klatov B: Rückl (Šproch) – Juráň, Plánička, Mrázek, Rajal, Valečka – Babka, Vondryska, Čuban, Kubeš, Bouček, Kuželík, Hochman, Pitel.

„Naším cílem bylo skončit do druhého místa po základní části. To se nám podařilo, takže jsme se vyhnuli předkolu. Play-off je vždy ošidné a letos na to doplatil Nejdek, který vypadl s Třemošnou. Nás tím pádem potkal Kaznějov, což je asi nejhorší tým na play-off. Série byla hodně vyrovnaná a postoupili jsme až po nájezdech v rozhodujícím třetím zápase. Na Domažlice jsme si věřili. Hodně kluků se zná, takže mezi týmy je velká rivalita. Oba finálové zápasy byly vyrovnané. Doma jsme měli trochu navíc my, venku zase domácí. Nám v obou výborně zachytal gólman, a to asi rozhodlo,“ zhodnotil závěr sezony vedoucí klatovského béčka Václav Nauš.

Natáčení klipu k písni Učitel od zpěváka Pavla Horejše.
FOTO: Klip sušického učitele a dětí už je hotov