Úvodní slovo si sice vzali hosté, kteří se zásluhou trefy Hengeriče ujali vedení, ale pak úřadovali pouze Klatovští. Během sedmi minut nastříleli čtyři branky a dali jasně najevo, jakým směrem se bude střetnutí ubírat. Otázkou nebylo, kdo ukořistí všechny body, ale to, jakým rozdílem domácí hokejisté zvítězí. A nakonec to bylo o jedenáct branek.

„Úvod utkání jsme podcenili a jako první inkasovali. Poté jsme ale ukázali svou sílu a zápas otočili. Dalo by se říct, že od druhé třetiny se utkání dohrávalo už jen z povinnosti. Hosté odpadli fyzicky a jedinou otázkou bylo, kde se zastaví celkové skóre,“ řekl vedoucí klatovského družstva Václav Nauš.

HC Klatovy B - Mariánské Lázně 12:1

Třetiny: 5:1, 3:0, 4:0. Branky a nahrávky: 6. Babka (Krs, Kubeš), 9. Kuželík (Babka), 9. Krs (Pitel, Bouček), 12. Čuban, 15. Pitel (Valečka), 28. Vondryska (Topinka), 35. Vondryska (Čuban, Topinka), 39. Kubeš (Valečka, Plánička), 48. Vizinger (Rückl), 52. Plánička (Vondryska, Vizinger), 56. Vondryska, 60. Kubeš (Rajal) – 5. Hengerič (Říha). Rozhodčí: Kosnar – Rubáš, Tvrdík. Vyloučení: 1:3. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Sestava Klatov: Rückl (Brtník) – Topinka, Rajal, Plánička, Valečka, Hochman, Juráň – Vizinger, Čuban, Bouček, Prokop, Kuželík, Kubeš, Pitel, Babka, Krs.

Trenér Klatov Michal Straka.
Hokejisté přivítají ofenzivní Příbram