Marinované kuřecí řízky
Ingredience: 4 kuřecí prsní řízky, 1 kelímek bílého jogurtu, 2 stroužky česneku, 1 vejce, strouhanka, hrst kukuřičných lupínků, pepř, sůl, olej na smažení
Postup: Marinádu připravte smícháním jogurtu, vejce, utřeného česneku a pepře. Řízky naklepejte dlaní, osolte a nejméně přes noc (ideálně 24 hodin) naložte do připravené marinády. V uzavřené nádobě uložte do lednice. Kukuřičné lupínky rozdrťte a smíchejte se strouhankou. Řízky i s vrstvou jogurtu obalte v připravené směsi a smažte ve větším množství oleje dozlatova.

Obrácené řízky
Ingredience: 4 vepřové kotlety, 2 stroužky utřeného česneku, sůl, pepř, 1-2 vejce, strouhanka, 2 cibule, 100 g anglické slaniny, olej na smažení
Postup: Řízky naklepejte, potřete česnekem, osolte a mírně opepřete po obou stranách. Obalte nejdříve ve strouhance (silně přitiskněte), pak v rozšlehaném vejci. Osmažte z obou stran na rozpáleném oleji a vložte do pekáčku. Řízky pokryjte na kolečka nakrájenou cibulí a plátky slaniny. Podlijte trochou vlažné vody a pečte v troubě na 180°C asi 30 minut. Podávejte s bramborovou kaší.

Holandský řízek
Ingredience: 500g mletého masa (mix hovězí a vepřové), 120g tvrdého sýra (eidam, gouda), 4 vejce, hrst zelené petrželky, hladká mouka, strouhanka, olej na smažení, sůl, pepř
Postup: Sýr nastrouhejte na hrubém struhadle a spolu s dvěma vejci a nasekanou petrželkou přidejte k mletému masu. Osolte a opepřete dle chuti a vše dobře promíchejte. Směs rozdělte na 4 díly a vytvarujte řízky vysoké asi 1,5 cm. Obalujte v mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance a pomalu smažte na rozpáleném oleji.

Telecí řízek s křenem
Ingredience: 4 ks telecích řízků z kýty, 2 lžíce čerstvého křenu, 2 vejce, 2 lžíce majonézy, sůl, strouhanka
Postup: Řízky naklepejte, osolte, lehce potřete nastrouhaným křenem a v uzavřené nádobě nechte odpočívat v lednici asi 2 hodiny. Poté řízky namáčejte v rozšlehaných vejcích s majonézou a zbytkem nastrouhaného křenu. Obalte ve strouhance a smažte na rozpáleném oleji z obou stran dozlatova.