Kuřecí čtvrtky na žampionech a rajčatech s rýží

Budeme potřebovat:

  • 4 ks kuřecí čtvrtky
  • 5 ks žampiony
  • 1 ks cibule
  • 5 ks cherry rajčata
  • sůl
  • pepř
  • olivový olej
  • rýže
Námořnické hovězí
Vydatný a chutný oběd nebo večeře? Námořnické hovězí dodá energii

Postup:

1. Cibuli překrojíme přes polovinu a nakrájíme na plátky.

2. Osmahneme ji na oleji a přidáme kuřecí čtvrtky, které osolíme, opepříme, osmahneme z každé strany a podlijeme asi 2 dl vody.

3. Pod poklicí dusíme cca 20 minut.

4. Když je maso měkké, přidáme na plátky nakrájené žampiony a na půlky překrojená rajčata.

5. Promícháme a dusíme dalších 10 minut.

6. Kuře podáváme s rýží, do které já přidávám kurkumu, menší čajovou lžíci.

Muž s vařečkou Viliam Lajgút nabízí jednoduché a oblíbené recepty. „Stačí se podívat, co máš doma v lednici, a můžeš uvařit jídlo, které ti bude každý závidět. Věřím, že si každý přijde na své,“ říká sympatický kuchař. Jeho recepty můžete sledovat také na Instagramu.