Kefírové langoše

Budeme potřebovat (na 6 kusů):

  • 250 g hladké špaldové mouky
  • 160 ml kefíru
  • 1 vejce
  • 1/2 čajové lžičky soli
  • 1 čajová lžička třtinového cukru
  • 1/2 čajové lžičky jedlé sody bikarbony
  • olivový olej pro tvarování
  • suroviny k podávání:
    • domácí kečup
    • sýr
    • olivový olej
    • česnek
    • špetka soli
    • sušená bazalka
    • sušené oregano
Lívance od Bohyně kuchyně
Lívance od božské babičky: Vyzkoušejte fantastický recept z minulého století

Postup:
Všechny suroviny spolu utřeme. Vznikne nám lepivé těsto.

Ruce si potřeme olivovým olejem a vytvarujeme langoše, které opékáme dozlatova na pánvi jemně potřené olivovým olejem.

Langoše potřeme olivovým olejem, do kterého protlačíme stroužky česneku a přidáme špetku soli.

K tomu přidáme domácí kečup, sušenou bazalku s oreganem a nastrouhaný sýr.

Pekne papkaj je slovenská rodinná značka. Tak jako každý rodič chtějí autoři blogu pro děti jen to nejlepší. Inspirujte se jídelníčkem s chutnými, jednoduchými a zdravými recepty, které pro vás vybíráme. Originální jídla zaujmou nejen děti, ale i dospělé. Recepty můžete sledovat také na Instagramu.