Hovězí maso na šalotce

Budeme potřebovat:

  • 5 ks šalotka
  • 1 čajová lžička sůl
  • 1 čajová lžička červená paprika mletá
  • půl čajové lžičky černý pepř mletý
  • 2 stroužky česneku
  • 2 polévkové lžíce olivový olej
  • 200 ml voda
Telecí krk
Oběd jako od šéfkuchaře. Příprava pečeného telecího krku vyžaduje trpělivost

Postup:

1. Umyté a osušené maso vložte v celku do rozehřátého hrnce, z každé strany ho opečte. Bez oleje! 

2. Když máte maso opečené do hněda, přidejte šalotku nakrájenou na čtvrtiny.

3. Promíchejte a přidejte olej, sůl, pepř, papriku a česnek.

4. Nechte to 5 minut smažit a pak podlijte vodou.

5. Zakryté nechte dusit 30 minut na mírném plameni.

6. Po této době maso vyndejte a nakrájejte ho na pláty silné přibližně dva centimetry a poskládejte je zpátky do hrnce.

7. Celé to nechte přibližně jednu hodinu dusit pod pokličkou, dokud nebude maso měkké.

8. Podávejte s rýží.

Muž s varechou Viliam Lajgút nabízí jednoduché a oblíbené recepty. „Stačí se podívat, co máš doma v lednici, a můžeš uvařit jídlo, které ti bude každý závidět. Věřím, že si každý přijde na své,“ říká sympatický kuchař. Jeho recepty můžete sledovat také na Instagramu.