Zdroj: Shutterstock
Zdrojem lepku jsou obiloviny jako pšenice, ječmen či žito
Zdroj: Unsplash.com
Mouka z obilovin je proto pro celiaky zcela nevhodná
Zdroj: Unsplash.com
Vyhýbat se tak musí běžnému pečivu…
Zdroj: Shutterstock
… jako je například chléb…
Zdroj: Unsplash.com
… či oblíbené bagety
Zdroj: Pixabay
Lepek číhá také v těstovinách…
Zdroj: Pixabay
… může se ale skrývat i v uzeninách…
Zdroj: Pixabay
… či čokoládě
Zdroj: Pixabay
V dnešní době se však nabídka bezlepkových potravin rozšiřuje
Zdroj: Shutterstock
K dispozici jsou těstoviny i pečivo, které obsahuje jiné druhy mouky, například kukuřičnou
Zdroj: Shutterstock
Další možností je pro celiaky upéct si vlastní pečivo doma
Zdroj: Pixabay
Potravinové intolerance se mohou objevit v jakémkoli věku. Někomu dělají určité potraviny problém od narození, někdo to zjistí až později
Zdroj: Shutterstock