Klatovy – Karlovy Vary 1:4 (1:1)

Domácí vstoupili do zápasu s velkou chutí. Hned v 2. minutě byl úspěšný Krejčí, když trefil přízemní centr Lhotky přesně k tyči a bylo to 1:0. V 5. minutě střílel Pavlovič těsně vedle brány. Domácí hráli velmi aktivně, snažili se o kombinační hru po zemi a dělali hostům problémy. Karlovy Vary spoléhaly na vysoké balóny do vápna domácích.

Klatovy si svojí aktivitou připravovaly zajímavé situace, ve kterých chybělo k úspěšnému zakončení opravdu jen málo. Postupně se dostali k zakončení Janda a dvakrát Krejčí. Neujala se ale ani samostatná akce Pavloviče.

Po neproměněných klatovských šancích trestali hosté z první vážnější akce. Přímý kop do vápna odvrátili domácí pouze k volnému Oslovičovi, který střelou k tyči vyrovnal. Hosté se po gólu začali osmělovat a dostávali se více do hry. Jejich nebezpečné přečíslení musel zastavit Kotrba za cenu žluté karty. Obrovskou šanci měli hosté na konci poločasu, ale Koubek sám před brankářem střílel vedle.

Druhý poločas začal pro Klatovy nešťastně. Hned po rozehrávce domácí obrana nechala za sebou Psohlavce, který si už věděl rady – 1:2. Domácí se nezlomili a stále produkovali svoji aktivní hru. Dobře střílel Chirinciuc, ale Dvořák ještě lépe zasáhl. Hosté se soustředili na bránění a vyráželi do nebezpečných protiútoků.

Klatovy si ve 2. poločasu vypracovaly spoustu nebezpečných situací, ale gól nepřicházel. V samotném závěru, když už hráli domácí vabank, hosté dvakrát udeřili. V 90. minutě proměnil svoje sólo Psohlavec a v nastavení upravil do prázdné brány, když se Rojík vydal pomáhat do útoku, Krlička na konečných 1:4.

„Takový je fotbal. V první půli jsme na ně vletěli, dali jsme na 1:0 a měli jsme tam šanci na 2:0, bohužel jsme nedali. Pak jsme po standardní situaci dostali na 1:1. Ve druhé půli jsme zaspali, když náš stoper podcenil nakopnutý balón. Psohlavec takové šance proměňuje. Ale od té doby jsme hráli velmi dobře, klukům kromě gólu nemůžu nic vytknout, soupeře jsme prakticky nepustili za půlku. Ke konci jsme to museli otevřít, pokusit se ještě něco udělat a soupeř nás nekompromisně trestal z brejků, když chodil sám na bránu. Výsledek je strašně krutý," zhodnotil zápas klatovský trenér Milan Dejmek.

Poločas: 1:1. Branky: 2. Krejčí – 32. Oslovič, 46., 90. Psohlavec, 92. Krlička. Rozhodčí: Štefan, Hádek, Leška. ŽK: 4:4. Diváci: 230.

SK Klatovy 1898: Rojík, Říský, Žáček, Pavlovič, Janda, Chirinciuc (77. Krásný), Lhotka, Kotrba, Krejčí, Kadlec (84. György), Lukeš (86. Vítovec).

1. FC Karlovy Vary: Dvořák, Koubek (65. Geňo), Oslovič, Pěkný, Polom, Maňák (86. Krlička), Psohlavec, Mestl, Staněk, Dušek (78. Plachý), Lhoták.

Příští domácí zápas sehrají klatovští fotbalisté v rámci 2. kola poháru FAČR s Baníkem Most v pátek 28. srpna od 17 hodin. Po vzájemné dohodě klubů byl zápas přeložen ze soboty na pátek.

Tomáš Kanta