Divizní Klatovy, hledající po odchodu střelce Krejčího nového kanonýra, hrají na hřišti lídra tabulky ve středočeských Hořovicích.

Těžký vstup do jarních bojů čeká týmy z Pošumaví i v krajském přeboru. Druhá Sušice bojuje, stejně jako její soupeř Rozvadov, o první místo, když oba mají 36 bodů, stejně jako první Přeštice. Třinácté Luby hostí v zápase „o šest bodů" souseda v tabulce Bolevec, který má pouze o jeden bod méně. Nováčka ze Svéradic čeká horká půda na hřišti čtvrtého Chotíkova.

V 1. A třídě bude magnetem kola nedělní derby v Nýrsku, kde přivítají Sokol Pačejov. Bude zajímavé sledovat, jak si povedou Žichovice, které v průběhu zimní přestávky značně pozměnily svůj kádr s jediným cílem, zachránit se v soutěži. První šanci na body budou mít venku, kde hrají s Chodským Újezdem, který je předposlední a má jen o tři body méně než Žichovice.

Začátek zápasů je, pokud není uvedeno jinak, ve 14.30 hodin.

Sobota 12. března

DIVIZE – SKUPINA A

Hořovicko – Klatovy

Přestože s domácími měli svěřenci trenéra Dejmka v minulém roce úspěšnou bilanci, kdy oba domácí duely vyhráli, na jaře 3:2 a na podzim 2:0, nyní nastupují Středočeši k zápasu v roli favorita. Na podzim byli v divizi nejlepší, třináctkrát zvítězili a prohráli jen v Klatovech a v Karlových Varech. Rozhodčí: Duchoň Ivo – Štefan Michal, Žáková Dagmar.

1. A TŘÍDA

Chodský Újezd – Žichovice (hřiště UMT v Tachově, 16.15)

Důležitý duel v záchranářských bojích čeká Žichovice, které si přes zimu prošly velkými změnami v kádru. Domácí na předposledním místě mají jen o tři body méně než Žichovice, a pokud uspějí, bodově se na svého soupeře dotáhnou. Žichovice ale budou rozhodně proti a v přípravných zápasech ukazovaly, že jim forma nechybí. Navíc mají důvod domácím, hrajícím svá domácí utkání na hřišti v Horní Jadruži, vrátit podzimní ztrátu bodů po prohře na penalty. Rozhodčí: Maroušek Karel – Kafka Václav, Sladký Stanislav.

Žihle – Mochtín (hřiště UMT)

Před tímto zápasem je jasné jen to, že oproti minulému vzájemnému utkání, které skončilo na podzim v Mochtíně po remíze 2:2 výhrou Slavoje Žihle na pokutové kopy, že se nebude hrát v tak úmorném vedru. Horko by mohlo být domácím, kteří budou mít co do činění s ambiciózním, běhavým i kombinačně kvalitním týmem mladíků z Pošumaví toužících po úspěšné odvetě. Rozhodčí: Žák Ondřej – Kohout Miroslav, Doksanský Tomáš.

Neděle 13. března

KRAJSKÝ PŘEBOR

Sušice – Rozvadov

Zápas druhého se třetím sice skončil na podzim v Rozvadově zcela jednoznačně výhrou Sušice 5:1, ale každý přímý souboj o čelo tabulky je otevřený. Jedno je jasné, domácí mají krajský přebor velmi dobře rozehraný. Na jaře mají doma o jeden zápas více než lídr tabulky z Přeštic, se kterým hrají doma za dva týdny po zápase s Rozvadovem. Pokud chtějí myslet na postup, musí svého nedělního soupeře doma porazit. Pomoci by jim k tomu měl i kanonýr Miroslav Vrhel, který je s osmnácti góly nejlepším střelcem soutěže. Rozhodčí: Janda Marek – Rezničenko Vladimír, Hodek Jakub.

Luby – Bolevec

Oba soupeři se museli vypořádat v nedávné minulosti se sestupem do l. A třídy. Hosté se do krajského přeboru vrátili před minulým ročníkem, ve kterém bojovali až do posledního kola o záchranu. Domácí Luby se do přeboru vrátily před tímto ročníkem, když v 1. A třídě byly pouze jednu sezonu. Bolevec má s Luby dosud výrazně lepší bilanci v podobě osmi výher, jedné remízy a jedné prohry. Proto na podzim Luby překvapily, když zvítězily v Plzni 2:0. Pokud by se jim podařilo výhru zopakovat, odpoutaly by se od Bolevce v boji o sestup na rozdíl čtyř bodů. Rozhodčí: Homr Michal – Štökl Jiří, Šiška Pavel.

Chotíkov – Svéradice (hřiště UMT FC Viktoria Plzeň v Luční ulici v Plzni, 18.00)

Domácí na svém hřišti nebodovali na podzim pouze v posledním zápase s lídrem tabulky TJ Přeštice. Do zápasu jdou proto v roli favorita a prahnou po odvetě za prohru ve Svéradicích. Svéradice sice přivezly z posledního podzimního zápasu venku důležitý bod z Lub, ale před tím v sérii tří venkovních zápasů na body nedosáhly a daly v nich pouze jednu branku. Svéradice budou spoléhat na zkušeného střelce Vlastimila Beránka. Rozhodčí: Šlajs Jakub – Pálek Ondřej, Ruda Daniel.

1. A TŘÍDA

Horažďovice – Křimice

V jarní domácí premiéře čeká Horažďovice překvapení podzimu, v tabulce druhý Sokol Křimice. Domácí se mohou pochlubit výrazně lepší druhou polovinou podzimu než tou první, do které vstoupili v Křimicích prohrou na penalty. Ve vzájemném souboji mají Horažďovice šanci snížit ze čtvrtého místa svůj odstup od druhé postupové příčky tabulky na rozdíl dvou bodů. Rozhodčí: Plzák Martin – Pohančeník Pavel, Šálková Helena.

Nýrsko – Pačejov

Domácí mimo tradiční přípravy prošli přes zimní přestávku také změnou názvu, ve kterém nahradili bývalý Sportovní klub policie za aktuální SK. Pod tímto názvem poprvé sehrají soutěžní duel v derby se Sokolem Pačejov. V prvním vzájemném duelu na hřišti v Pačejově odstartovalo Nýrsko vysokou výhrou 4:0 nebývale úspěšnou jízdu podzimem. Bohužel vše skončilo pokaženým neúspěšným závěrem v posledních dvou kolech, kdy z pozice lídra tabulky klesla Okula na 3. místo. Rozhodčí: Petržílka Jiří – Pena Miroslav, Říha Zdeněk.

MLÁDEŽNICKÝ FOTBAL

Z mládežnických soutěží jako první odstartují krajské přebory starších a mladších žáků.

Sobota 12. března

Klatovy – Košutka Plzeň (ST 10.00, ML 11.45, rozhodčí: Kulhánek).

Sušice – Petřín Plzeň (ST 11.30, ML 13.15, rozhodčí: Mazanec).

Neděle 13. března

Stříbro – Nýrsko (ST 10.00, ML 11.45, rozhodčí: Burda).

Doubravka – Horažďovice (ST 10.00, ML 11.45, rozhodčí: Kostelník).

Středa 16. března

Horšovský Týn – Luby (ST 16.00, ML 17.45, rozhodčí Plzák).

Miroslav Sedlmaier