Západočeši si tak udrželi čtrnáctibodový odstup od Olomouce, která se posunula o bod na druhé místo před Slavii. Pražané totiž prohráli v Jihlavě 0:1 a jejich odstup od Viktorie se zvýšil už na patnáct bodů.

Trenér Viktorie Pavel Vrba sáhl oproti čtvrtečnímu zápasu vyřazovací části Evropské ligy v Bělehradě s Partizanem ke dvěma změnám – v brance místo Hrušky nastoupil Kozáčik, a na levé straně obrany Kovařík nahradil Limberského, který onemocněl virózou.

Talent Plzeň – Lovosice
FOTO: Šlágr kola rozhodla poslední čtvrthodina

Domácí nastoupili do zápasu bez respektu k suverénnímu lídru tabulky – byli aktivnější a dostávali se do slibných příležitostí – ve druhé minutě v dobré pozici netrefil dobře míč a střelu Sladkého v poslední chvíli zblokoval Hubník.

Druhá část prvního poločasu naopak patřila Viktorii. Byla jistější v kombinaci a postupně dostávala soupeře pod tlak. A měla i šance – největší měl Daniel Kolář, jehož střelu stačil zblokovat Vepřek.

Druhý poločas byl vyrovnaný, přesto měla blíže k vítězství Plzeň, která si vypracovala dvě vyložené brankové příležitosti, pokaždé po přihrávkách nejlepšího muže zápasu Jana Kopice. V zakončení se vždy objevil Michael Krmenčík, ale první střelu mu gólman Buchta chytil a ve druhé nejlepší střelec ligy selhal, když netrefil odkrytou branku.

Ilustrační foto
Indiáni smetli německého mistra a berou ve Svatém Mořici cenný bronz

Sigma Olomouc - Viktoria Plzeň 0.0. Rozhodčí: Zelinka – Kubr, Pospíšil. ŽK: Sladký, Moulis – Kolář, Hrošovský, Chorý,
Diváci: 6867.

Olomouc: Buchta – Sladký, Radakovič, Jemelka, Vepřek – Zahradníček (67. Moulis), Houska, Kalvach, Falta – Texl (72. Hála) – Plšek (93. Yunis). Trenér: Jílek.
Plzeň: Kozáčik – Řezník, Hejda, Hubník, Kovařík – Hořava, Hrošovský – Petržela (64. Zeman), Kolář (89. Čermák), Kopic – Krmenčík (75. Chorý). Trenér: Vrba.