Příznivci divizní kopané se mohou těšit na své týmy v Klatovech i v Sušici.

V Pošumaví se také odehrají dva významné souboje, které mohou promluvit do pořadí na čele 1. A třídy. V Lubech hraje první a ve Svéradicích druhý tým tabulky.

Derby v 1. B třídě je na programu v Dlouhé Vsi, kam přijedou Chanovice.

Pikantní duel dvou nováčků okresního přeboru se hraje v Měcholupech, Janovice budou doma usilovat o první jarní body s Malým Borem a Vrhaveč hostí letos stoprocentně doma úspěšnou, v tabulce druhou Sušici B.

Ve III. třídě čeká doma lídra tabulky Hartmanice derby s Kašperskými Hory a ve IV. třídě, skupině A se hraje přímý souboj o první místo mezi Janovicemi B a Chudenicemi.

Začátek zápasů je, pokud není uvedeno jinak, v 16.30 hodin.

Sobota 11. dubna

DIVIZE – SKUPINA A

Klatovy – Čížová. Hosté venku na jaře ještě nebodovali. Naposledy prohráli v Sušici a velké šance nemají ani v Klatovech. Domácí si po cenné výhře v Plzni na Doubravce, kde odvedli výbornou práci ve všech řadách, věří a chtějí, aby jejich příznivci odcházeli z jejich hřiště spokojenější, než tomu bylo po posledním prohraném utkání s Tachovem.

KRAJSKÝ PŘEBOR

Černice – Horažďovice. Oba týmy se potápějí v sestupových vodách a půjde o duel o šest bodů. Horažďovice ztrácí ze 14. místa na soupeře, který je v tabulce dvanáctý, dva body. Domácí mají oproti podzimu na svém hřišti veliké problémy. Ve třech zápasech dali dvě branky a šestnáctkrát inkasovali. Nedaří se ani střelcům Horažďovic, kteří z posledních 170 minutách skórovali pouze jednou.

1. A TŘÍDA

Pačejov – Nýřany. Každý bod je ve vyrovnané soutěži dobrý. Po nečekané remíze na hřišti lídra tabulky by další tři body byly pro domácí skvělým počinem a znamenaly by zvýšením náskoku na hosty na osm bodů.

Nepomuk – Žichovice. Osm vítězství Nepomuku za sebou v domácím prostředí a skóre z těchto zápasů 26:7 je bilance vzbuzující respekt u každého týmu, který zajíždí na hřiště tohoto kolektivu. To platí i o Žichovicích, které jsou v tabulce úspěšnější než domácí, patří jim 4. místo. Ale udržet ho i po tomto duelu bude těžký úkol. Už také proto, že Nepomuk je v tomto ročníku jediným soupeřem, se kterým Žichovice prohráli doma, a to debaklem 0:5.

Chodová Planá – Nýrsko (15.00). Nýrsko v minulém kole ztratilo na hřišti rezervy divizní Doubravky jarní neporazitelnost. Bolístky by si mohlo pofoukat na hřišti předposledního celku tabulky, který ani na jaře nezáří, nepoznal radost z vítězství již deset kol. Naposledy získal tři body 11. října.

1. B TŘÍDA – SKUPINA B

Měčín – Chlumčany. Domácí fotbalisté by měli na cestě směrem ze spodních pater tabulky do klidného středu nastartovat poslední dvě remízy s prvním a třetím celkem tabulky. Na druhou výhru v tomto ročníku již čeká Měčín od 5. kola.

Dlouhá Ves – Chanovice. Šestibodovým ziskem v posledních dvou zápasech si Dlouhá Ves v tabulce značně polepšila. V pošumavském derby bude muset o další body do úspěšné série tvrdě bojovat s nováčkem z Chanovic. Na podzim byly úspěšnější Chanovice, které doma vyhrály 4:0.

OKRESNÍ PŘEBOR

Měcholupy – Mochtín B, Janovice – Malý Bor, Velký Bor – Bolešiny, Hrádek – Nezamyslice, Vrhaveč – Sušice B

III. TŘÍDA

Velké Hydčice – Bezděkov, Dešenice – Svéradice B, Žihobce – Týnec, Železná Ruda – Velhartice, Hartmanice – Kašperské Hory (14.00)

IV. TŘÍDA – SKUPINA A

Sušice C – Veřechov, Kolinec – Kvasetice, Myslív – Nalžovské Hory, Plánice – Hrádek B (16.00), Hory Matky Boží – Soběšice

Neděle 12. dubna

DIVIZE – SKUPINA A

Sušice – Zličín. Podzimní vzájemný duel skončil na podzim v Praze plichtou. Domácí odehráli poslední tři zápasy na velmi dobré úrovni a věří, že jejich forma bude mít vzestupný trend a bude stačit na úspěch se soupeřem, který venku ještě nevyhrál. Navíc tři remízy z deseti zápasů nepřesvědčují o tom, že by měl v Sušici bodovat.

1. A TŘÍDA

Luby – Lhota. Podle postavení v tabulce bude v Lubech hrát nejsilnější, respektive nejlepší tým tabulky. Hosté se během podzimu zabydleli na prvním místě, ale nemají zdaleka i přes tříbodový náskok nic jisté. Luby v přímém souboji mají možnost snížit bodový náskok na lídra na minimální rozdíl jednoho bodu. Z tohoto pohledu jde v Lubech o zápas kola, ve kterém bude mít Start šanci odplatit hostům podzimní prohru 2:3.

Svéradice – Mýto (16.00). Svéradice doma hostí druhý kolektiv tabulky. Hosté již potřetí na jaře zajíždí na hřiště zástupce Pošumaví. Přestože ztratili body nerozhodnými výsledky v Žichovicích a v Nýrsku, drží si nadále svoji letošní neporazitelnost a je na domácích, zda to bude platit i po tomto duelu. Ostatně Svéradice mají s Mýtem nevyřízené účty za vysokou podzimní prohru 1:6.

1. B TŘÍDA – SKUPINA B

Mochtín – Štěnovice. Jarní premiéra doma Mochtínu po prohře s béčkem Přeštic nevyšla. Po podzimní prohře 1:4 ve Štěnovicích to nebudou mít Mochtínští doma snadné, ale tentokrát by měly body zůstat na jejich hřišti.

OKRESNÍ PŘEBOR

Běšiny – Klatovy (10.30), Hradešice – Luby B (16.00)

III. TŘÍDA

Zavlekov – Budětice (15.00), Milčice – Švihov (16.00)

IV. TŘÍDA – SKUPINA A

Janovice B – Chudenice, Spůle – Dlažov (10.15, hř. Pocinovice), Neznašovy – Ježovy (16.00), Vrhaveč B – Křenice, Bolešiny B – Měčín B, Železná Ruda B – Měcholupy B (13.30)

IV. TŘÍDA – SKUPINA B

Pačejov B – Chanovice B (15.30)

Mládež

PÁTEK 10. DUBNA

Okresní přebor mladších žáků: Dlouhá Ves – Pačejov (16.00), Klatovy B – Bolešiny (16.30, hř. pod Hůrkou), Luby B – Švihov (17.00)

SOBOTA 11. DUBNA – 10.00

Krajská soutěž dorostu: Mochtín – Luby, Horažďovice – Nýrsko

Krajská soutěž žáků: Zbiroh – Klatovy B (10.30)

Okresní přebor mladších žáků: Chanovice – Kolinec (13.30), Nalžovské Hory – Sušice B, Žichovice – Hrádek (10.30)

NEDĚLE 12. DUBNA – 10.00

Okresní přebor dorostu: Nalžovské Hory – Nezamyslice, Bolešiny – Strážov

Krajská soutěž dorostu: Hradešice – Mrákov, Staňkov – Sušice

Krajský přebor žáků (starší 10.00, mladší 11.45): Nýrsko – Horažďovice, Nepomuk – Klatovy, Sušice – Smíchov Plzeň, Tachov – Luby

Okresní přebor mladších žáků: Strážov – Plánice, Měčín – Mochtín

PONDĚLÍ 13. DUBNA

Okresní přebor mladších žáků: Sušice B – Dlouhá Ves (17.00).

Miroslav Sedlmaier