„Bylo to krásné angažmá, dvakrát jsme slavili postup a hrajeme nejvyšší krajskou soutěž. Sedm let u jednoho mužstva je ale strašně dlouhá doba, takže už od podzimu jsem přemýšlel o tom, že ve Svéradicích nejpozději v létě skončím," má Rambousek na co vzpomínat. Definitivní rozhodnutí skončit padlo pro někoho možná nečekaně na začátku jarní části sezony. „Důvodů, proč jsem ve Svéradicích skončil, bylo víc. Měl jsem v únoru nějaké zdravotní problémy, ale kromě toho v tom byly i jiné věci, které nechci specifikovat. Po vzájemné dohodě jsme se tedy rozešli," přiblížil okolnosti svého odchodu bývalý svéradický trenér.

Trenérské povinnosti nyní převzal Vlastimil Beránek (pravý snímek), nejlepší týmový střelec a velká opora. „Vlasta je úspěšný hráč a bylo by dobré, kdyby na to navázal i jako trenér. Ve Svéradicích je úzký kádr. Vedení se ho snaží ještě doplnit, ale hráčů nikde moc není. Takže to bude pro Vlastu hodně těžké," přeje Rambousek svému nástupci úspěch.

Bývalý svéradický trenér, který byl dlouhodobě spjat i se sousedními Chanovicemi, se chystá nyní si od aktivního fotbalu odpočinout. „Odpočinek je po tak dlouhé době na lavičce potřeba, ale samozřejmě se budu jezdit na fotbaly dívat," řekl na závěr Rambousek. Podle vyjádření sekretáře FK Svéradice Václava Duška by měl ale Rambousek pokračovat v klubu v jiné funkci.