Šest účastníků

Na rozdíl od předcházejících ročníků, kdy základní část turnaje hrála osmička účastníků ve dvou skupinách, se šestý ročník tohoto turnaje uskuteční za účasti šesti týmů z vyšších soutěží v jedné skupině jednokolovým systémem každý s každým. Utkání se budou hrát v Sušici na hřišti s UMT III. generace.

Prvenství z minulého ročníku bude obhajovat FK Horažďovice v silné konkurenci soupeřů, mezi nimiž nechybí tradiční účastník a dvojnásobný vítěz FK Nepomuk. Na sušické „umělce" se pak představí i Start Luby, Okula Nýrsko, Sokol Pačejov a domácí celek TJ Sušice, který je jako dvojnásobný držitel prvenství v ročnících 2012 a 2013 a účastník divize největším favoritem na celkové vítězství v šestém ročníku.

Turnaj začíná rovněž tradičně již o posledním víkendu tohoto měsíce, 24. ledna, a končí 22. února. Stejně jako v předcházejícím ročníku sehraje každé družstvo pět utkání.

Všechny účastníky turnaje (Sušice – divize, Horažďovice krajský přebor a Luby, Nýrsko, Pačejov – 1. A třída) čeká již 7. března první jarní zápas o mistrovské body a do této doby budou mít další dva týdny na vyladění formy tak, aby mohly úspěšně absolvovat rozhodující část ročníku 2014/2015.

Druhý turnaj

Pro týmy, které zahájí jarní část mistrovských soutěží za dva týdny po vyšších soutěžích, mají v Sušici připraven další turnaj, a to III. ročník zimního turnaje „EL-WEST Reality Sušice". Zahraje si ho osm účastníků z 1. B třídy a okresního přeboru – Mochtín, Dlouhá Ves, Strážov, Hradešice, Hrádek, Klatovy B, Měcholupy a Sušice B).

ROZLOSOVÁNÍ TURNAJE O POHÁR STAROSTY MĚSTA SUŠICE

I. KOLO

Sobota 24. ledna

Nepomuk – Horažďovice (11.00), Nýrsko – Pačejov (13.00),

Neděle 25. ledna

Sušice – Luby (13.00)

II. KOLO

Sobota 31. ledna

Luby – Nýrsko (14.00), Horažďovice – Pačejov (16.00),

Neděle 1. února

Sušice – Nepomuk (14.00)

III. KOLO

Sobota 7. února

Pačejov – Sušice (16.00)

Neděle 8. února

Nepomuk – Luby (13.00), Nýrsko – Horažďovice (15.00)

IV. KOLO

Sobota 14. února

Nepomuk – Pačejov (14.00)

Neděle 15. února

Luby – Horažďovice (13.00), Nýrsko – Sušice (15.00)

V. KOLO

Neděle 22. února

Nýrsko – Nepomuk (12.00), Horažďovice – Sušice (13.45), Pačejov – Luby (15.45)

Pořadatel turnaje si vyhrazuje právo změny termínu utkání z důvodu obsazení hřiště po projednání s účastníky utkání. Hrací doba je 2×45 minut, přestávka je desetiminutová.

Střídat může šest hráčů v poli + brankář. V případě nerozhodného výsledku po základní hrací době získávají oba soupeři jeden bod a střelba pokutových kopů o další bod se neprovádí.

Miroslav Sedlmaier