K soubojům na hřiště soupeřů zajíždí pouze nováček krajského přeboru Okula Nýrsko do Vejprnic, Žichovice v 1. A třídě hrají na horké půdě v Kralovicích a Pačejov čeká derby v Mochtíně.

Kromě utkání vyšších soutěží (vyjma 1. B třídy, která začíná o dva týdny později) startují také dvě mistrovské soutěže řízené Okresním fotbalovým svazem Klatovy, a to okresní přebor a III. třída mužů.

Všechny zápasy, pokud není uvedeno jinak, začínají v 17 hodin.

SOBOTA 13. SRPNA

DIVIZE, SKUPINA A

Klatovy – Sedlčany

Vzájemný duel obou soupeřů mají příznivci obou týmů v živé paměti, neboť se hrál na jaře v předposledním kole v červnu v Sedlčanech. Skončil stejně jako ten na podzim v Klatovech 1:1, nicméně v obou penaltových rozstřelech byli úspěšnější klatovští hráči. Tentokrát věří domácí příznivci, že na dělbu bodů ani na penalty nedojde a první plný počet mistrovských bodů zůstane v Klatovech. Rozhodčí: Melničuk – Tvrdík, Cihlář.

KRAJSKÝ PŘEBOR

Svéradice – Rapid Plzeň

Po dohodě mezi oběma soupeři bude vzájemný souboj sehrán v obráceném pořadí rozlosování, ve Svéradicích. V minulém ročníku z výhody domácího prostředí žádný ze soupeřů nic nevytěžil. Svéradice podlehly na podzim Rapidu doma 1:3 a na jaře si tři body vzaly zpět, když vyhrály v Plzni 2:1. Zkušenější hosté, kteří patří mezi stálé účastníky nejvyšší soutěže v kraji, obsadili v minulém ročníku s 51 body páté místo. Svéradice se vypořádaly s rolí nováčka poměrně úspěšně a s 39 body obsadily desátou příčku tabulky. Z tohoto pohledu by asi příliš nepřekvapila dělba bodů. Rozhodčí: Volf – Lego, Šlajs.

Luby – Domažlice B

Hosté jsou pro domácí Start tradičně nepříjemným soupeřem. Na jaře měli hodně vydařenou sezonu a kromě vítězství doma nad Startem z deseti posledních zápasů prohrály Domažlice B pouze duel v Plzni na Bolevci a bod ztratily na hřišti v Přešticích. Také v Lubech bude čtvrtý tým tabulky minulého ročníku krajského přeboru favoritem a jakýkoliv bodový zisk by pro domácí znamenal vydařený vstup do soutěže. Rozhodčí: Burda – Petrželka, Černý.

Vejprnice – Nýrsko

Domácí jsou pro nováčka přeboru, nýrskou Okulu, velkou neznámou. Vzájemné souboje mezi oběma kluby se odehrávaly v posledních letech pouze na úrovni žákovské kopané. Zatímco domácí po sestupu z divize startují pravidelně v krajském přeboru, hosté pronikli do podvědomí soupeřů zásluhou vydařeného minulého ročníku v 1. A třídě, kde skončili na postupovém 2. místě. Vejprnice se nemají v letošním roce s dosaženými výsledky v jarní sezoně příliš čím chlubit, když z 15 zápasů vyhráli jen dva a další čtyři duely skončily remízou. Na jejich straně je zkušenost s vyšší soutěží, na straně hostů nováčkovský elán, který může domácím cestu za očekávaným bodovým ziskem hodně znepříjemnit. Rozhodčí: Šálková – Kříž, Křen.

1. A TŘÍDA

Kralovice – Žichovice

Do nového soutěžního ročníku vstupují oba celky s předsevzetím udělat již na podzim maximum bodů tak, aby nakonec neměly problémy s baráží o záchranu, jako tomu bylo letos na jaře. Nakonec byl rozdíl mezi oběma týmy dva body, které hovořily ve prospěch Žichovic. Bylo to také zásluhou toho, že hosté vyhráli vzájemný zápas před rokem v Kralovicích a rovněž doma, oba duely uhráli s čistým brankovým kontem se součtem skóre 4:0. To znamená, že Kralovice ještě při vzájemném měření sil obranu Žichovic nepřekonaly. Rozhodčí: Duda – Jílek, Kašpar.

OKRESNÍ PŘEBOR

Hartmanice – Luby B (14.00), Budětice – Měcholupy (16.00, hřiště Rabí), Dešenice – Hradešice, Nezamyslice – Bolešiny, Velký Bor – Běšiny, Vrhaveč – Janovice.

III. TŘÍDA

Plánice – Velké Hydčice (16.00), Velhartice – Kašperské Hory, Hrádek B – Janovice B, Mochtín B – Žihobce, Železná Ruda – Zavlekov.

NEDĚLE 14. SRPNA

DIVIZE, SKUPINA A

Sušice – Ostrov

Po roční pauze zápasem dvou nováčků startuje znovu ve městě na Otavě divize. Domácí do tohoto ročníku vstupují v pozici krajského přeborníka a ta je plně opravňuje k účasti v této soutěži. Stejně tak je na tom i jejich soupeř, který je čerstvým přeborníkem Karlovarského kraje. Kdybychom hledali nějaké další kritérium, které by napomohlo označit, který ze soupeřů jde do zápasu v roli favorita, nemohly by to být vzájemné zápasy. Body získané v krajském přeboru (Ostrov jich získal z 26 zápasů 69, Sušice ve 30 utkáních 67) je také, vzhledem k úrovni soupeřů v obou krajích, těžké srovnávat. Takže jediné, co hovoří pro přiřčení role mírného favorita pro domácí, jsou jejich divizní zkušenosti a také výhoda domácího prostředí. Rozhodčí: Průcha – Němec, Novotný.

1. A TŘÍDA

Horažďovice – Žihle

Domácím nevyšel závěr jarní části minulého ročníku, ve kterém ze čtyř zápasů vyhráli jen ten poslední v Žichovicích, což je stálo možnost bojovat v baráži o postup do krajského přeboru. I hosté by na jaro rádi a rychle zapomněli, neboť bodový výpadek v osmi zápasech a další dvě remízy je poslaly do baráže o záchranu, kterou ale úspěšně přečkali vítězstvím v duelu se Svatoborem Hrádek. Myslet ale na bodový zisk v zápase v Horažďovicích by bylo ze strany hostů příliš odvážné. Rozhodčí: Jílek – Doksanský, Duda.

Mochtín – Pačejov

Podruhé v tomto roce míří Pačejov k derby do Mochtína. Po výhře na podzim doma 4:1 byli hosté úspěšní i v Mochtíně, kde vyhráli 2:0 a tento šestibodový zisk znamenal stejný bodový rozdíl ve prospěch Pačejova v konečné tabulce minulého ročníku této soutěže. To je pro Mochtín velká výzva v tom, aby svého soupeře konečně o body obrali. Rozhodčí: Fanfule A. – Plzák, Schwarz.

OKRESNÍ PŘEBOR

Malý Bor – Sušice B (16.00).

III. TŘÍDA

Svéradice B – Chudenice (16.00), Bolešiny B – Bezděkov.

Miroslav Sedlmaier