Některé mají starosti se záchranou, jiné ještě nevzdaly boj o postup. A těm ostatním jde minimálně o prestiž. Nejinak tomu bude o nadcházejícím fotbalovém víkendu, kdy si diváci zase mohou vybrat mezi spoustou zajímavých zápasů. V divizi je to například krajské derby v Sušici.

Všechny zápasy, pokud není uvedeno jinak, začínají v 17 hodin.

SOBOTA 13. května

DIVIZE, SK. A

Motorlet Praha – Klatovy (10.15, hř. UMT). Domácí jsou v tabulce druzí se ztrátou jediného bodu na Čížovou a do zápasu jdou v roli velkého favorita. Klatovy jsou ale týmem, který na jaře venku ještě neprohrál. Motorlet má za sebou v minulém kole přesvědčivou výhru v derby s Aritmou a sérii sedmi vítězství na své „umělce“.

KRAJSKÝ PŘEBOR

Svéradice – Stříbro. Hosté, kteří jsou v klidném středu tabulky, mají za sebou vítězné duely v Holýšově a v Nýrsku. To Svéradice čtyřikrát za sebou nebodovaly a propadly se na předposlední místo. Pokud chtějí pomýšlet na záchranu, tak i vzhledem k příštím soupeřům musí Stříbro porazit.

Nýrsko – Rozvadov. Domácí se po prohrách ve Zruči, v Bolevci a doma se Stříbrem opět přiblížili sestupovým vodám. Tato situace by je měla motivovat k zisku alespoň dvou bodů. Na podzim vyhrálo Nýrsko v Rozvadově 4:0.

Luby – Rapid Plzeň. Luby na jaře pravidelně získávají body doma a prohrávají venku. Pokud budou chtít být této tradici věrny, znamená to dostat na kolena soupeře, který na jaře ztratil jen prohrou s Bolevcem a remízou s lídrem tabulky Petřínem. V posledním kole navíc Rapid vyhrál na hřišti druhé Lhoty 5:3.

1. A TŘÍDA

Žichovice – Chlumčany (15.00). Nováček z Chlumčan přijede do Žichovic v roli nejúspěšnějšího týmu jara, který z devíti zápasů vyhrál sedm a z dalších dvou remízových zápasů získal tři body. Domácí po prvním jarním klopýtnutí v Plzni na Košutce se budou chtít vrátit na vítěznou vlnu a svého soupeře, který má o bod víc, v tabulce přeskočit.

Nepomuk – Pačejov. Oba týmy mají rozdílné cíle. Domácí si budou chtít upevnit čtvrté, barážové místo, hosté po nepovedeném podzimu nemají jiný cíl než záchranu. Pokud by zopakovali podzimní výsledek, kdy s Nepomukem doma remizovali 0:0 a vyhráli v penaltách, pak se k tomuto cíli přiblíží.

Horažďovice – Kralovice. Duel sousedů v tabulce, do kterého jdou domácí se čtyřmi body k dobru. Horažďovice už na jaře ztratily bodů hodně, ale poslední dva zápasy vyhrály a výhra nad soupeřem, který senzačně porazil venku Mýto a naposledy získal doma tři body se Kdyní, by pro ně byla velmi cenná.

1. B TŘÍDA

Petřín Plzeň B – Hrádek (10.15). Těžko hledat příčiny obratu ve výsledcích na podzim paběrkující rezervy lídra krajského přeboru, ale pět výher za sebou, z toho ta poslední nad prvními Černicemi, již nemůže být náhoda. Hrádek ale míří do Plzně s cílem minimálně se udržet na druhém místě, což podle formy domácích nebude mít vůbec snadné.

Plzeň Černice – Měčín. První domácí už ztratili na jaře bodů nad očekávání, a proto naděje hostů, kteří na podzim doma podlehli Černicím 1:4, vylepšit si svoje bodové konto jsou na bodu mrazu.

Dlouhá Ves – Chanovice. Pošumavské derby, do kterého oba aktéři půjdou s cílem naplno bodovat, by mělo být hodně vyrovnané. O výsledku by tak mohla rozhodnout střelecká produktivita. Tu mají lepší Chanovice, které vstřelily téměř dvakrát více branek než domácí.

OKRESNÍ PŘEBOR

Hradešice – Luby B, Měcholupy – Sušice B, Janovice – Hartmanice, V. Bor – Dešenice, Vrhaveč – Budětice.

III. TŘÍDA

V. Hydčice – Mochtín B, Chudenice – Žihobce, K. Hory – Plánice, Velhartice – Bolešiny B.

IV. TŘÍDA, SK. A

Ježovy – Dlažov, Spůle – Týnec (hř. Pocinovice).

IV. TŘÍDA, SK. B

N. Hory – Hradešice B (14.30), Sušice C – H. M. Boží, Myslív – Milčice, Kolinec – Kvasetice.

NEDĚLE 14. května

DIVIZE, SK. A

Sušice – Rokycany. V krajském derby půjde oběma týmům o prestiž, hostům, kteří se na jaře stále výsledkově hledají a pohybují se ve společnosti týmů ohrožených sestupem, navíc o důležité body. Rokycany letos venku nezískaly ještě ani bod, takže domácí zkusí získat poprvé tři body.

1. A TŘÍDA

Mochtín – Mýto. Hosté mají stále ambice skončit na druhém, postupovém místě, navíc na podzim doma porazili Mochtín 5:0. Domácí ale nemají jinou možnost, než se pokusit Mýto porazit, neboť jim hrozí nebezpečí sestupové baráže.

1. B TŘÍDA, SK. B

Klatovy B – Strážov. Derby má favorita v domácí rezervě divizního týmu, která si ze Strážova na podzim odvezla tři body a vítězství je pro ni povinností. Hosté, kteří mají o zápas méně, nemají co ztratit, neboť poslední místo jim zatím nikdo nevezme. 

OKRESNÍ PŘEBOR

Běšiny – Nezamyslice (16.00), Bolešiny – M. Bor.

III. TŘÍDA

Hrádek B – Svéradice B, Janovice B – Ž. Ruda, Bezděkov – Zavlekov.

IV. TŘÍDA, SK. A

Měčín B – Nýrsko B (15.00), Neznašovy – Švihov (16.00), Vrhaveč B – Měcholupy B.

IV. TŘÍDA, SK. B

Pačejov B – Soběšice (15.00).

FOTBALOVÁ MLÁDEŽ

Pátek 12. května

Okr. přebor ml. žáků: Klatovy B – Měčín (16.30, hř. pod Hůrkou).

Sobota 13. května

Kr. přebor dorostu (st. 10.00, ml. 12.15): Košutka Plzeň – Sušice, Klatovy – Přeštice.

Kr. soutěž dorostu (10.00): Mrákov – Horažďovice, Luby – Holýšov.

Kr. přebor žáků (st. 10.00, ml. 11.45): Přeštice – Klatovy, Horšovský Týn – Nýrsko, Doubravka – Luby (hř. UMT), Sušice – Domažlice (hř. UMT), Rapid Plzeň – Horažďovice (st. 11.15, ml. 13.00).

Okr. přebor žáků (10.00): Strážov – Hradešice, Plánice – Kolinec.

Okr. přebor ml. žáků: Chanovice – Nalžovské Hory (10.00).

Neděle 14. května

Kr. soutěž dorostu (10.00): Nezamyslice – Nalžovské Hory, Nepomuk – Nýrsko.

Kr. soutěž žáků: Švihov – Chotěšov (10.00).

Okr. přebor žáků: Mochtín – Hrádek (10.00).

Okr. přebor ml. žáků: Bolešiny – Kolinec (14.00).

Pondělí 15. května

Okr. přebor ml. žáků: Sušice B – Horažďovice B (17.00, hř. UMT).

Miroslav Sedlmaier