„Bylo mi ctí stát se součástí kalendáře a věřím, že se fanouškům bude líbit,“ vzkázala všem viktoriánům operní pěvkyně Eva Urbanová, která je uznávaná po celém světě a její diář je hodně napěchovaný. Přesto si našla chvilku na focení s plzeňskými fotbalisty. „Přeju klukům, aby vyhráli titul,“ přidala Eva Urbanová v přiloženém videu. A zdaleka nebyla sama, fotbalová Viktoria Plzeň už 111 let spojuje lidi napříč profesemi, odvětvími a různými zájmovými skupinami. A jejich zástupci jsou společně s hráči a trenéry současného kádru vyfoceni i v kalendáři pro rok 2022.

Zdroj: Youtube

Najdete v něm také známého režiséra, oblíbeného moderátora, herce, předního českého youtubera, ale i čerstvého držitele Zlatého slavíka Marka Ztraceného a řadu dalších osobností napříč plzeňskou scénou. I proto nese kalendář název 111 LET PATŘÍME K SOBĚ. „Držím palce Viktorce,“ prohlásil na videu Marek Ztracený.

Sportovní scénu pak zastupují borci s Plzní spjatí – jeden z nejznámějších českých cyklistů Roman Kreuziger a rodačka z města piva, tenistka Andrea Sestini Hlaváčková, která si na focení odskočila ve chvílích, kdy každý den pilovala taneční kroky v soutěži StarDance.

Sportovní scénu zastupuje ve viktoriánském kalendáři také cyklista Roman Kreuziger.Sportovní scénu zastupuje ve viktoriánském kalendáři také cyklista Roman Kreuziger.Zdroj: FCVP

Roman Kreuziger je ve společnosti Tomáše Chorého a možná trochu symbolicky kolumbijského záložníka Jhona Mosquery, z jehož země pochází řada vynikajících cyklistů. „Cyklistika je v Kolumbii hodně populární. Nairo Quintana nebo Egal Bernal, to jsou velikáni,“ vyznal se Jhon Mosquera z obdivu k největším veličinám kolumbijského sportu v rozhovoru pro Deník.

GÓL SPARTĚ právě střílí Jhon Mosquera. Prosadí se i zítra proti Zlínu? Hraje se v plzeňské Doosan Areně od 19 hodin. A lístků je stále ještě dost, přijďte povzbudit viktoriány v boji o čelo tabulky.
Nehraju fotbal jen pro peníze, chci získat trofej, tvrdí viktorián Mosquera

Svou přízeň klubu věnoval například i plzeňský biskup Tomáš Holub, který během focení vyslovil i velké přání. „Viktoria znamená vítězství. Modlím se, abychom vítězili nejen ve fotbale, ale i v nejdůležitějších zápasech našeho života,“ uvedl. A jeho citát, platný pro dnešní dobu více než kdy jindy, zdobí i fotografii, na které je po boku Joela Kayamby a Aleše Čermáka. „Šlo o velmi příjemné setkání, probrali jsme i naše výsledky a zápasy. Bylo fajn slyšet, že nás sleduje a drží nám palce,“ pravil Čermák.

Univerzitní scénu v kalendáři zastupuje rektor Západočeské univerzity v Plzni Miroslav Holeček, jehož kolegy pro fotografii byli dva Janové – Kopic a Sýkora.Univerzitní scénu v kalendáři zastupuje rektor Západočeské univerzity v Plzni Miroslav Holeček, jehož kolegy pro fotografii byli dva Janové – Kopic a Sýkora.Zdroj: FCVP

Univerzitní scénu v kalendáři zastupuje rektor Západočeské univerzity v Plzni Miroslav Holeček. S kompletním trenérským štábem v čele s hlavním koučem Michalem Bílkem se sešel na jedné fotografii i herec, divadelní režisér a Plzeňák každým coulem Antonín Procházka. „Režírovat hru je snadné, když máte ty správné a dobré hráče,“ uvedl Antonín Procházka svoje motto.

Divadelní scénu zastupuje i populární herec Martin Stránský, který si jako rekvizitu přinesl lebku z divadelní hry Hamlet. S Pavlem Buchou a Luďkem Pernicou se fotil moderátor Michal Jančařík. „Focení jsem si jako velký fanoušek klubu moc užil. Byl pro mě zážitek potkat kluky, kterým držím během zápasů pěsti,“ měl jasno.

V kalendáři nemohou chybět dlouhodobí partneři klubu, tedy ředitel FN Plzeň Václav Šimánek, zástupce Nadace pro transplantace kostní dřeně Pavel Jindra nebo Václav Berka, vrchní sládek pivovaru. Mladší generace zase jistě ocení fotografii propojující talentovaného záložníka Pavla Šulce, reprezentanta esportu T9Lakyho a předního českého youtubera Pedra.

Viktoriánský kvíz - fotografie ke kvízu
Viktoriánský kvíz: Jak dobře znáte historii, ale i současnost fotbalové Plzně?