„Mrzelo nás to, měli jsme to dobře rozehrané, vedli jsme tabulku, ale nedalo se nic dělat. Tím více o to budeme usilovat v nové sezoně. Říkat, že nechceme hrát o postup, by byl alibismus,“ říká přeštický trenér Stanislav Purkart.

S přípravou na novou sezonu začali v Přešticích v polovině července. Trénovalo se na domácím stadionu. „Výjimkou byl jeden trénink na umělém trávníku v Plzni na SENCU, když hřiště v Přešticích bylo po třech deštivých dnech podmáčené. První dva týdny jsme se připravovali čtyřikrát týdně, potom třikrát plus zápas,“ upřesňuje.

V přípravě jeho svěřenci porazili na hřišti v Holýšově divizní Březovou 3:1, ve Staré Roli vyhráli nad třetiligovými Karlovými Vary 1:0 a na svém stadionu rozstříleli tým krajského přeboru Baník Stříbro 7:1. „S výsledky jsem byl spokojený. Po rozpačitých výkonech v Memoriálu Matěje Strejčka jsme začali opět vyhrávat, což bylo pro sebevědomí mužstva velmi důležité,“ připomíná Purkart.

Slovenský kouč v plzeňských službách Adrian Guľa v při generálce s rumunskou Universitatea Craiova.
Guľa: Soustředění se vydařilo, ale odpověď dají až soutěžní zápasy

K hernímu projevu v některých zápasech měl kouč i přes příznivé výsledky výhrady. „V defenzivě jsme soupeře pouštěli do šancí, v útoku jsme byli těžkopádní, chyběla nám lehkost,“ vytýkal týmu.

Spokojen je přeštický trenér s doplněním kádru. „Získali jsme stopera Ondřeje Chocholouška, který byl i v kádru prvoligové Viktorie Plzeň a má zkušenosti z třetiligových Domažlic. Další zkušenou posilou je levonohý obránce nebo záložník Adam Beránek, který byl rovněž v kádru Viktorky a druhou ligu si zahrál v Sokolově a ve Varns- dorfu. Oba naposledy působili v Německu a patří ke střední hráčské generaci, která nám chyběla,“ pochvaluje si.

„Získali jsme také podhrotového záložníka Davida Kramla z třetiligových Domažlic, velmi dobře se jeví i mladý útočník Ondřej Pecháček, který přišel z ligového dorostu Viktorie Plzeň. Dobře také vypadá útočník Matyáš Jánský z dorostu SENCA Doubravka,“ uzavírá výčet nových tváří Stanislav Purkart.

V dalším přípravném utkání Přeštičtí zvítězili nad třetiligovým béčkem Příbrami 2:0, generálku na novou sezonu pak absolvovali na domácím stadionu při Memoriálu Stanislava Trnky v duelech s divizními celky Doubravky a Ostrova (memoriál se hrál po uzávěrce vydání fotbalové přílohy).

K největším soupeřům v boji o postup řadí rezervu Dynama České Budějovice a také ambiciózní týmy Katovic, Sedlčan a Rokycan. Podmínky v Přešticích si zkušený kouč pochvaluje. „Hlavní podíl na tom má generální sponzor. Myslím, že tak krásný stadion a hlavně přeštičtí fanoušci by si třetí ligu zasloužili,“ přeje si trenér Stanislav Purkart.