Je to vzpomínka na onen památný den, kdy se fotbalisté z města piva stali vůbec poprvé v historii mistry České republiky. A co víc, bylo to v roce, kdy klub slavil sto let od založení v historii klubu.

Ano, byla to sobota 21. května 2011, kdy plzeňská Viktoria porazila na staveništi ve Štruncových sadech ostravský Baník, a kolo před koncem mohly propuknout obrovské oslavy.

Dodnes si jistě každý viktorián vybaví onen památný den. Připomeňme si ho.

Zápas s Baníkem, v němž jejich miláčci zpečetili mistrovský titul, nezačal vůbec dobře. Už v páté minutě si nešťastně tečoval míč do vlastní sítě David Limberský.

Mládež fotbalové Viktorie Plzeň se od minulého týdne připravuje na novou sezonu. Hráči už trénují v nových věkových kategoriích.  
Mládež a ženské týmy Viktorie trénují. Devatenáctka už hrála

Ale viktoriáni ještě do přestávky brankami Jiráčka a Bakoše otočili skóre. A po hodině hry dal výsledku konečnou podobu symbolicky plzeňský kapitán Pavel Horváth. Pak už se mohlo začít slavit.

Plzeňský sen se stal skutečností, stadionem znělo: „We Are the Champions“. A ve vzduchu byla cítit vůně šampaňského, které po sobě hráči v návalu radosti stříkali. Nejen Pavel Horváth křepčil na pódiu s pohárem pro vítěze ligy.

„Je to prostě pecka,“ prohlásil pak Pavel Horváth v rozhovoru s novináři. „Troufnu si říci, že poslední dvě sezóny, které jsem v Plzni odehrál, byly nejlepší v mém životě. Kromě mého prvního reprezentačního startu to jsou určitě mé největší zážitky. Titul s Plzní je můj největší úspěch. Po finálním hvizdu jsem byl možná na to, kolik mi je let, až moc dojatý,“ usmíval se.

To ještě netušil, že si s Viktorií podobné okamžiky zopakuje. Mistrovským titulem v roce 2011 začala nejúspěšnější éra plzeňského fotbalu. A všichni kolem doufají, že bude ještě nějaký čas pokračovat.