Všechny čtyři týmy odehrají první kolo na hřištích soupeřů. Jako první vstoupí do boje o mistrovské body Horažďovice. Horažďovičtí hrají v sobotu od 10.15 hodin v Příkosicích. Nováčka přeboru, Luby čeká ve stejný den od 17 hodin utkání v Plzni na Rapidu.

Další dva zápasy se hrají v neděli. Klatovy v 16 hodin nastoupí na hřišti v Kolovči, druhý nováček, Sušice, bude od 17 hodin hostem domažlické rezervy.

Jak na tom naši zástupci v nejvyšší krajské soutěži jsou těsně před zahájením nové sezony, se Deník zeptal jejich trenérů.

HORAŽĎOVICE

„Všichni už se moc těšíme na novou sezonu a jsme rádi, že už konečně začíná. Po zdravotní stránce je celý tým v pořádku, takže pro mě bude první zápas příjemná záležitost, protože budu mít kompletní kádr. První zápas je vždy pro mužstvo docela důležitý, úspěšný výsledek znamená dobré „odpíchnutí" do soutěže. A protože další týden, kdy hrajeme doma, je v Horažďovicích pouť, bylo by špatné, kdybychom začínali s nulou na kontě," uvedl horažďovický trenér Michal Čadek.

KLATOVY

„Kromě Tomáše Györgyho, který je dlouhodobě zraněný, jsme komplet. Na úvod nás čeká soupeř, který má ve svém kádru hodně zkušené hráče, jeho tým navíc příliš po sestupu neoslabil. My jsme si ale v generálce s Doubravkou vyzkoušeli, že můžeme hrát s každým. Určitě do Kolovče nepojedeme v roli tréninkového partnera, rádi bychom si nějaký bod odvezli. Nálada v mužstvu je výborná, je hodně daná dobrými výsledky v přípravě. Teď musíme pracovat na „hlavě", abychom si uvědomili, že příprava už skončila a že jdeme do mistrovských utkání, která jsou o něčem jiném. Chtěli bychom pokračovat v úspěšném tažení z minulé sezony," popsal náladu před zahájením nového ročníku klatovský trenér Lubomír Vašica.

SUŠICE

„Chybí nám pouze dlouhodobě zraněný Míra Králík. V Domažlicích bychom chtěli předvést co nejlepší výkon a pokud možno získat nějaký ten bod, což je podstatou fotbalu," řekl sušický trenér Jan Staněk.

LUBY

„Nálada v týmu je tak padesát na padesát, kluci jsou natěšení, ale i napjatí, co bude. V Plzni nám budou chybět Pivoňka a Švátora, kteří jsou na dovolené. Jdeme do utkání s tím, že se pokusíme uhrát co nejlepší výsledek," uvedl lubský trenér Pavel Bečka.