SK KLATOVY 1898 – TJ TATRAN SEDLČANY 2:0

Domácí se museli vyrovnat s únavou ze středečního utkání druhého kola MOL Cupu s prvoligovou Jihlavou. Zpočátku se zdálo, že únavu vstřebali a do 20. minuty byli lepším celkem. Z úvodního tlaku vytěžili ale pouze jednobrankové vedení, kdy si v 11. minutě Kotrba pohrál s hostující obranou. Další akce, z nichž lze zmínit dvě šance Krásného, však zůstaly bez brankového efektu. Od 20. minuty se začali prosazovat hosté, kteří hráli jednoduchý fotbal založený na dlouhých nákopech a důrazu. Když se zdálo, že vyrovnání visí na vlásku, udeřili ale opět domácí. Po krásné akci vyslal na zteč Lukeš Krásného, který obešel gólmana hostů a předložil před prázdnou bránu míč Lucákovi. Ten nezaváhal a ve 43. minutě mohl společně s mužstvem slavit svoji první branku v dresu Klatov.

Druhý poločas se nesl v duchu bojovnosti domácích a řady zahozených šancí hostů. Fotbal se kouskoval řadou osobních soubojů, které hlavní rozhodčí Melničuk správně posuzoval. Hosté ve snaze o vyrovnání otevřeli hru a domácí mohli v závěru využít prostor k navýšení skóre. Bohužel jim scházely síly a své akce nedotáhli do konce.

„Dnes jsem spokojen jen s body, určitě ne s předvedenou hrou. Na můj vkus tam bylo hrozně moc zkažených přihrávek v přechodové fázi, ale asi to bylo i tím, že jsem hráče nabádal, abychom hráli rychle do přechodu do útoku. Soupeř hrál jednoduchý fotbal, v podstatě každý balon se snažil nakopnout dopředu a svádět souboje, což nám moc nevyhovovalo a špatně jsme se s tím vypořádávali," zhodnotil zápas trenér Klatov Martin Lepeška. Jeho slova potvrdil i střelec úvodního klatovského gólu Petr Kotrba: „Nečekali jsme od soupeře takovou zarputilost. Byl nepříjemný v dlouhých nakopávaných balonech, se kterými jsme si dnes moc nedokázali poradit, moc jsme se nezajišťovali, ale naštěstí nám tam spadly dva góly. Oproti zápasu s Jihlavou, kde jsme se snažili hrát fotbal a bylo to docela i pěkné pro diváky, i když jsme dostávali branky, jsme dnes vyhráli, ale fotbalové to moc nebylo. Důležité jsou ale tři body."

Poločas: 2:0. Branky: 11. Kotrba, 43. Lucák. Rozhodčí: Melničuk – Tvrdík, Cihlář. ŽK: 3:3. Diváci: 150.

Sestava Klatov: Rojík – Krásný, Žáček (68. Bezděk), Rybák (56. Vojtko), Pavlovič (72. Dolanský), Janda, Mészáros, Chirinciuc, Kotrba (76. Matějka), Lucák (80. Kaas), Lukeš.

„Splnili jsme úkol a získali tři body. Věřím, že mužstvo přes týden zrehabilituje a v neděli 21. srpna předvede proti pražské Admiře, jednomu z adeptů na postup, standardní výkon s pohybem a krásnými kombinacemi," pozval fanoušky na klatovský stadion předseda klubu Jindřich Sojka. Utkání začíná v 17 hodin.