Dvěma góly k tomu přispěl Jan Kopic, jenž přišel na západ Čech před šesti let právě z Jablonce. Po jedné brance přidali cizinci v plzeňských službách – Francouz Beauguel a Kolumbijec Mosquera – a demolici účastníka Evropské konferenční ligy pak dokonal střídající Šulc.

„Utkání jsme zvládli velmi dobře. Kromě začátku, kdy Jablonec dobře kombinoval, jsme pak byli lepší. Hráli jsme dobře, s velkým nasazením, drželi jsme míč. Konečně jsme dali víc gólů, takže jsme spokojení,“ říkal pak do televizních kamer plzeňský kouč Michal Bílek.A měl pravdu, Jablonec se v Plzni nezmohl na výraznější odpor. „Ukazuje se, že takovou zátěž asi nevydržíme,“ narážel jablonecký trenér Petr Rada, že jeho svěřenci odehráli ve čtvrtek zápas Evropské konferenční ligy s dánským Randers (2:2).

První vážnější akci zápasu však měli ve 14. minutě hosté z Jablonce, obránce Krob zakroutil levačkou trestný kop vedle plzeňské branky. A tak vzápětí udeřilo na druhé straně, když se po akci Beauguela s Mosquerou a jeho následném centru prosadil hlavou Kopic svým prvním gólem v sezoně – 1:0.

Tři minuty na to předvedli viktoriáni parádní akci, stoper Pernica našel křížnou přihrávkou přes šířku hřiště na pravé straně Řezníka, ten poslal z první míč před branku a Beauguel už měl poměrně snadný úkol – 2:0.

ŠKODA PLZEŇ – OCELÁŘI TŘINEC 1:2
Škodovka třetí výhru nepřidala, o gól šťastnější byli mistři z Třince

A viktoriáni byli dál při chuti, do další šance se řítil Kopic, ale jablonecký gólman Hanuš vyběhl včas, pak zasáhl i při střele Mosquery a reflexivní zákrok vytáhl ve 24. minutě při hlavičce Řezníka. Jablonec v těchto chvílích nestíhal, Buchova rána zdálky však nebyla dostatečně razantní a pokus Kopice tečovala obrana na roh.

A s hosty mohlo být ještě hůře. Pět minut před půlí poslal Bucha parádní pas do šestnáctky na Havla, toho zatáhl za ruku Malínský a sudí Hrubeš ukázal na penaltu. Jenže po zásahu VAR si šel situaci ještě prohlédnout na videu a pokutový kop odvolal. Do kabin se tak šlo za vedení domácích 2:0.

Ve druhém poločase už se domácí nehnali tolik dopředu a tak v 50. minutě lízl hlavou míč Malínský, ale branku netrefil. To na druhé straně Kalvach z trestného kopu ano, jenže gólmana Jablonce nezaskočil. V 70. minutě si Kopic narazil míč se Sýkorou, pláchl po pravé straně obraně hostů a po zemi střelou ke vzdálenější tyči překonal Hanuše – 3:0.

Tři minuty na to využil nedorozumění v jablonecké defenzivě na druhé straně Mosquera a tvrdou ranou z úhlu pod břevno prostřelil gólmana – 4:0. Domácí kouč Michal Bílek si pak mohl dovolit trojnásobné střídání, aby trochu pošetřil síly na středeční osmifinále poháru v Mladé Boleslavi, kde hrají viktoriáni od 15 hodin. V neděli je pak půjdou jako lídr tabulky do podzimního šlágru FORTUNA:LIGY v Praze na Slavii, která ztratila remízou v Českých Budějovicích.

Talent tým Plzeňského kraje (v oranžovočerném) - SKKP Handball Brno
Vítězství se zpočátku rodilo těžce, přiznal křídelník Talentu Šafránek

I tak ještě minutu před koncem pečetil jasné vítězství plzeňských fotbalistů 5:0 střídající Šulc, kterému připravil pohodlné zakončení Hybš. Zápas s nebezpečným soupeřem nakonec skončil exhibicí.

Viktoria Plzeň – FK Jablonec 5:0

Poločas: 2:0

Branky: 15. a 70. Kopic, 18. Beauguel, 73. Mosquera, 89. Šulc.

Rozhodčí: Hrubeš – Hájek, Vodrážka. ŽK: Havel – Krob, Malínský. Diváků: 7607.

Viktoria Plzeň: Staněk – Řezník, Pernica, Hejda, Havel – Bucha (90. Janošek), Kalvach – Kopic (76. Šulc), Sýkora (76. Čermák), Mosquera (82. Hybš) – Beauguel (76. Chorý).

Jablonec: Hanuš – Holík, Kubista, Zelený, Krob – Malínský (86. Vaníček), Považanec (81. Hübschman), Kratochvíl, Pilař (68. Pleštil) – Čvančara (68. Smejkal), Doležal (81. Nešpor).