Narodil se v roce 1939 v porodnici na Slovanech a ve stejné čtvrti také vyrůstal. Do školy chodil na Jiráskově náměstí, od páté třídy do Houškovy ulice, kde byl spolužákem Karla Gotta. „Karel přišel jednou do školy a byl zasmušilý. Když jsem se ho ptal, co mu je, odpověděl, že se stěhuje s rodiči z Plzně. V sedmdesátých letech, to už byl slavný zpěvák, jsme se potkali na dovolené na Makarské riviéře. Potěšilo mě, že mě i po letech poznal a hlásil se ke mně,“ říká Oldřich Kundrát.

S rodiči se pak přestěhoval do Karlových varů, elektrotechnickou průmyslovku studoval v Chomutově a po návratu do Plzně absolvoval elektrotechnickou fakultu. A jak ho osud zavál do Bělehradu? „Já se ve Varech věnoval šermu a jednou tam přijel šermířský klub z Bělehradu. Vera mi padla do oka, v roce 1966 jsme se vzali na plzeňské radnici a já za půl roku odjel za ní do Bělehradu. Už jsme spolu letos dvaapadesát let,“ líčí Oldřich Kundrát, který s manželkou vychovali dceru Jelenu. Oldřich pracoval u dráhy a podílel se na elektrifikaci srbské železnice, pak dlouhá léta působil na bělehradském letišti, kde byl i náměstkem technického ředitele. Dodnes občas pracuje jako projektant.

Má dvojí občanství, zklamaný byl z porážky Jiřího Drahoše, kterému dal svůj hlas. Každý rok se snaží navštívit Plzeň, kde žije jeho sestra Jitka. Radost má z výkonu fotbalistů Viktorie, kterým bude ve čtvrtek večer u televize držet palce. „Na fotbal nepůjdu, kvůli divokým fanouškům Partizanu, navíc už mám léta. Věřím ale, že Viktorka zvítězí,“ přál si Oldřich Kundrát.

Předzápasový trénink absolvovali fotbalisté Viktorie Plzeň v tréninkovém areálu bělehradského klubu.
Fotbalové jaro je tu. Ustojí Viktoria bělehradské peklo?