SK KLATOVY 1898 – FK MOTORLET PRAHA 1:3


Zápasu už přihlížel zkušený matador Karel Krejčí. Ač přišel do domácího mužstva jako sportovní manažer, nezapřel v sobě trenérskou minulost a po celé utkání hráčům z tribuny udílel pokyny. Začátek ho příliš nepotěšil, po pár minutách musel odstoupit zraněný kapitán Meszáros. „Při souboji jsem si obnovil zranění z minulého zápasu," vysvětlil to hráč Deníku. Už z lavičky tak sledoval akci Krásného, který se prohnal obranou hostů a mířil přesně – 1:0. Pak byla k vidění z obou stran nervózní, nepřesná hra. Hosté mohli vyrovnat ve 35. minutě, kdy dával míč zpět Chirinciuc. Zmocnil se ho ale hostující Sodoma a jen díky výbornému zákroku brankáře Rojíka neskóroval. V samém závěru poločasu vybojoval důrazný Bezděk míč, předložil ho Pavlovičovi, ten ale ve velmi slibné pozici pálil jen do rukavic gólmana.


Druhá půle ale patřila zkušeným hostům, jejichž obranu dirigoval bývalý reprezentant Jan Rajnoch. Motorlet sázel na dlouhé nakopávané míče a centry z křídel a slavil s tím úspěch. Mezi 54. a 73. minutou hned třikrát skóroval a zápas otočil. Při třetím gólu se Lukič prosadil dokonce ránou z voleje přímo z rohu. Domácí si po změně stran nevypracovali vážnější šanci, naopak jen díky výbornému Rojíkovi nebylo vítězství hostů ještě vyšší.


„Oproti předchozím utkání se náš výkon zvedl. Na hráčích bylo vidět, že chtějí, bohužel náš výkon ovlivnila vynucená střídání. Ve chvíli, kdy se zápas lámal, prokázal soupeř svoji zkušenost a potrestal každou naši chybu," uvedl po utkání domácí trenér Martin Lepeška, který přiznal, že nebude jednoduché motivovat hráče pro další zápas.


„Bude to složitější, protože na kluky padá nějaká deka. Budeme se proto snažit mančaft připravit po psychické stránce, byť nás čeká Čížová, což je lídr soutěže," dodal trenér.


Poločas: 1:0. Branky: 22. Krásný – 54. Sodoma, 60. Hájek, 73. Lukič. Rozhodčí: Brda, Leška, Simbartl. ŽK: 2:2. Diváků: 210.


Sestava SK Klatovy 1898: Rojík, Kaas (59. Lucák), Krásný, Žáček (70. Matějka), Rybák, Pavlovič, Janda, Mészáros (15. Vojtko), Chirinciuc, Kotrba, Bezděk (78. Dolanský).


FC ROKYCANY – TJ SUŠICE 4:1


Hosté začali na horké rokycanské půdě výborně, už ve druhé minutě nachytal domácího brankáře Vilda Klíma, který se tak dočkal prvního divizního gólu. Jenže radost hostí netrvala bohužel dlouho. Už v 18. minutě překonal Gilla rokycanský Jindřich. O tři minuty strhl vedení na stranu domácích Král a pojistku v podobě třetí branky přidal o dalších pět minut později Skopový. „Bylo tak víceméně po zápase, ale nezabalili jsme to. Do poločasu jsme měli dvě šance, které jsme však nedali, a šance jsme měli i ve druhé půli, ale ani tam jsme žádnou neproměnili. Naopak domácí jeden gól dali," zhodnotil duel sušický trenér Jan Staněk a dodal: „Zápas byl v tempu. Neodchodili jsme ho, ale bohužel nás srazily zbytečné chyby."
Sušice tak zůstává bez jediného bodu a se skóre 5:41 přikována na dno tabulky.


Poločas: 3:1. Branky: 18. Jindřich, 21. Král, 26. Skopový, 71. Končal – 2. Klíma. Rozhodčí: Matyš, Štuk, Košan. ŽK: 0:1. Diváků: 120.


Sestava TJ Sušice: Gill, Vichr, Hrubec (85. Hubáček), Skrbek, Fuchs, Kysilka, Klíma, Skuhra (54. Skála), Varga (74. Čanecký), Vrhel, Králík (78. Brabec).