PŘÍPRAVNÁ UTKÁNÍ

Žichovice – Bělčice (SO 20. července, 11.00, hřiště v Žichovicích), Klatovy – Nepomuk (SO 20. července, 17.00, hřiště na Rozvoji, KT), Klatovy B – Luby B (NE 21. července, 17.00, hřiště na Rozvoji, KT), Dlouhá Ves – Mochtín (NE 21. července, 17.00, hřiště v Dlouhé Vsi)

TURNAJE

Turnaj Slavoje Dvorec. Na hřišti v Dvorci se v sobotu 20. července od 13 hodin koná fotbalový turnaj mužů, účastníkem bude i Pačejov.

Memoriál Jana Vlasáka v Měcholupech. Turnaj pořádá na svém hřišti TJ Měcholupy a bude ve dvou kategoriích. První turnaj se uskuteční na nově vybudovaném minihřišti v sousedství hlavního hřiště klubu od 8.30 hodin. V 11.30 hodin je na programu slavnostní otevření tohoto hřiště s UMT vybudovaného za podpory FAČR. Od 12.15 hodin budou zahájeny boje o vítězství v dalším ročníku jednoho z nejstarších turnajů pořádaných v Pošumaví – Memoriálu Jana Vlasáka.

Memoriál Karla Poláka v Dešenicích. V rámci VII. pouťových oslav městysů Dešenice – Lam se v sobotu 20. července koná na hřišti v Dešenicích od 8 hodin fotbalový turnaj, IV. ročník Memoriálu Karla Poláka, o pohár starosty městyse. Memoriálu se zúčastní týmy Dešenic, Nýrska, Strážova, Týnce, Železné Rudy a mužstvo Kožmach.

OSLAVY

Oslavy 60. výročí založení FK Svéradice, sobota 20. července. Program: slavnostní oběd pro pozvané hosty + výstava fotografií (12.00), trojzápas s mužstvy TJ HAAS Chanovice – staré gardy, přípravky, A mužstva (14.00), večer posezení s hudbou ve vestibulu kulturního domu. (sed)

MALÁ KOPANÁ

Turnaj v malé kopané pořádají 20. července TJ Sokol Petrovice u Sušice a obec Petrovice u Sušice na tamním koupališti. Začátek je v 9 hodin. Občerstvení zajištěno.

Volejbalové kurty ve Svrčovci a v Dolanech o víkendu opět ožijí. Nově se bude v sobotu hrát i na kurtech v Tajanově. Volejbalisté a volejbalistky totiž míří na Klatovsko, aby bojovali ve své kategorii o vítězství v turnaji O pohár Splavu, který je zároveň hrán jako Memoriál Antonína Janečka. Letošní ročník „Svrčáku" je šestatřicátý.

V loňském roce se turnaje zúčastnilo 37 družstev krajských až ligových úrovní – 20 ženských a 17 mužských. Rekordní účast byla v roce 1987, kdy se turnaje zúčastnilo celkem 70 družstev mužů a žen. Turnaj se konal pravidelně od roku 1971 (vždy třetí víkend v červenci) až do roku 1993. To přišla velká voda, která s sebou odnesla všechny kurty a v silách pořadatelů už nebylo je opravit a připravit na turnaj. Až v roce 2001 se za vydatné pomoci OÚ Dolany v čele se starostou Václavem Zemanem i místních podařilo Václavu Valešovi turnaj vzkřísit. Od roku 2004 je turnaj pořádán volejbalovým oddílem SK Volejbal Klatovy za podpory Obecního úřadu v Dolanech, jehož starosta Václav Zeman i nadále drží nad turnajem patronát. Velkou zásluhu na tom, že turnaj i nadále pokračuje, má hrstka pořadatelů z řad klatovského oddílu a plzeňských rozhodčích, bez kterých nelze tuto sportovní a společenskou akci uspořádat.

Hrát se tedy bude na třech místech. Ve Svrčovci na třech kurtech, v Dolanech a v Tajanově na dvou.

„Přihlášky na turnaj jsou přijímány ve Svrčovci do soboty 20. července do 8.30 hodin a první zápasy se začnou hrát v 9 hodin. Předpokládáme, že v sobotu se odehrají utkání ve skupinách a v neděli se bude bojovat o konečné umístění. Finálové zápasy obvykle začínají v neděli po 13. hodině a jsou hrány ve Svrčovci. Jsem rád, že se na „Svrčák" lidé vracejí a líbí se jim tady," řekl organizátor turnaje Petr Hodan.