Na ty se totiž hodně zlobili v Dlouhé Vsi, protože tam 3. listopadu po zápase krajské fotbalové soutěže zanechali v nově zbudovaných kabinách pořádný nepořádek.

„Bláto z kopaček bylo v nových šatnách na zrcadlech, na dlaždičkách v koupelně a na čerstvě vymalovaných stěnách šaten," popsal tehdy stav v kabině předseda TJ Tatran Dlouhá Ves Jiří Vichr, který připojil i fotografie.

Bohužel pro oba týmy se problém neřešil hned na místě, protože Dlouhoveští se šli do kabin podívat až po odjezdu mužstva.

V Mochtíně ale nad tímto incidentem nemávli rukou a gentlemansky ho vyřešili.

„S kluky jsme si to vyříkali, v sobotu odpoledne zajeli navíc náš sekretář oddílu a kapitán dorostu do Dlouhé Vsi. Paní, která kabiny uklízí, přivezli dárek a omluvili se za nepořádek nejen jí, ale zároveň i vedení oddílu Tatranu," uvedl předseda TJ Sokol Mochtín Karel Šot.

„Z Mochtína mi volali, omlouvali se po telefonu, že toho litují, že se to stalo, a že finančně nahradí vymalování stěny, na které byly otisky bot. Nám šlo hlavně o to, aby se to již neopakovalo, aby si z toho vzali ponaučení. Je od nich fér, že uznali svoji chybu. Ujistil jsem je, že od nich za naši tělovýchovnou jednotu nebudu nic chtít, jen jsem jim řekl, aby se omluvili hlavně paní uklízečce, která to za ně uklízela," vylíčil situaci Vichr, který dodal, že je podle jeho názoru vše vyřízeno a smazáno: „Že se to zveřejnilo, je asi dost mrzí, ale určitě si uvědomí, že jsou věci, které se prostě na sportovištích nedělají."