Magnetem kola bude na Klatovsku určitě derby v krajském přeboru Klatovy – Luby. I řada dalších zápasů ale stojí za zhlédnutí. Není-li uvedeno jinak, začínají utkání v 16.30 hodin.

Sobota 15. září

Krajský přebor

Klatovy – Luby (15.00). Očekávané derby, které se vždy v minulosti těšilo velkému zájmu diváků. Ještě máme určitě všichni v paměti poslední derby, které se hrálo v 1.A třídě před 2 roky 28. srpna. Zápas se vůbec nevyvíjel pro domácí šťastně, prohrávali 0:2 a nakonec zachraňovali po přestávce spravedlivou remízu. Stejně jako před dvěma roky, tak i tentokrát jdou do zápasu v roli favorita domácí.

1. A třída

Žihle – Nýrsko. Po Svéradicích, které zde hrály před dvěma týdny, vyzkouší kvality domácích, kteří bodovali letos právě především doma, Nýrsko. To se z venku již dvakrát vrátilo bez bodů, takže věřme, že nebude platit „do třetice všeho zlého".

1.B třída – sk.B

Štěnovice – Pačejov (16.00). Hosté překvapili v prvním kole výhrou v Losiné, ale o posledním víkendu nechali body v Dlouhé Vsi. Domácí přišli v zápase ve Strážově vlastní střeleckou nemohoucností  nejen o body, ale i o vyloučeného kapitána Chaluše, ale doma si budou chtít výhrou nad Pačejovem zchladit žáhu. Jde o to, zda jim to hosté dovolí. Měčín – Dlouhá Ves. Hosté sesadili Měčín v minulém kole z čela tabulky. Nicméně hlavním viníkem byli sami měčínští hráči, kteří v derby v Mochtíně propadli a propadli se i ve vyrovnané tabulce. To ale může být po tomto kole zase úplně jinak, stačí vyhrát.  Švihov – Losiná. Hosté vytěžili v dosud odehraných třech kolech jen dva body, Švihov  je na tom ještě hůř, nemá ani bod. V případě výhry by soupeři přenechal černého Petra soutěže.  St. Smolivec – Žichovice. Jako na houpačce působí výsledky Žichovic v prvních třech kolech  1.B třídy. Pokud dokáží  využít bodové neúspěšnosti domácích, nemuseli by se vracet ze Starého Smolivce s prázdnou – to by bylo radostné udobřování se svými příznivci!

Okresní přebor mužů

Čtvrté kolo ozdobí derby na Týnci, ve kterém domácí  budou chtít vymazat u svého bodového konta v tabulce nulu. Těžké to bude mít Železná Ruda doma s druhým celkem tabulky  a také předposlední Hrádek v Mochtíně. Mochtín B – Hrádek, Týnec – Janovice, Chanovice – Běšiny, Velký Bor – Vrhaveč, Žel. Ruda – Nezamyslice.

III. třída

Z první  čtveřice kolektivů v tabulce má pouze Sokol Hartmanice výhodu domácího prostředí a měl by jí proti béčku Hradešic využít. Malý Bor čeká po zápase v Klatovech těžká práce v Kašperských Horách a ani Klatovy B nemají ve Strážově s tamní rezervou o místní pouti nic jistého. Totéž platí o Velkých Hydčicích, které jsou hosty v Nalžovských  Horách. Kašp. Hory – Malý Bor, Strážov B – Klatovy B (16,00), Žihobce – Měcholupy, Hartmanice – Hradešice B (14.00), Nalž. Hory – V. Hydčice (16.00).

IV. třída – sk. A

Po vítězném derby, i když pouze na penalty, čeká Spůli na hřišti v Pocinovicích další derby,  a to bude hodně náročné.  Spůle – Janovice B (13.30, hř. Pocinovice), Křenice – Bezděkov B, Ježovy – Bolešiny B, Dešenice – Dlažov.

IV. třída – sk. B

Lídr tabulky Svéradice B s 87% bodovou úspěšností  bude těžit v zápase s dalším kandidátem na postup z Milčic z toho, že tento soupeř v minulém kole doma ztratil první body prohrou se Zavlekovem.  Svéradice B – Milčice, Plánice – Kolinec (16.00), H. M. Boží – Budětice.

Neděle 16. září

Krajský přebor

Horažďovice – Vejprnice. Domácí  podruhé v tomto ročníku nastupují doma v roli lídra tabulky. Tíhu vedoucího celku přeboru poprvé ustáli bezpečnou výhrou nad plzeňským Rapidem. Sušice – Přeštice. Podruhé za sebou vede cesta přeštických hráčů za soupeřem do Pošumaví. Ve městě na Otavě je čeká soupeř, který potřebuje body a ty se dostaví, pouze pokud budou padat do branky hostů góly.  Ke škodě domácích i jejich příznivců ale v předcházejících dvou duelech doma mimo branek v penaltovém rozstřelu  Sušice ani jednou neskórovala.

1.A třída

Rokycany B – Svéradice. V Rokycanech proti sobě nastoupí nováčci soutěže. Domácí rezerva výborně začala, když v prvních dvou zápasech získala plný počet bodů a zatížila branková konta soupeřů devíti góly.

1.B třída – sk.B

Hradešice – Mochtín (16.00). Další série zápasů v novém ročníku mezi tradičními účastníky a rivaly v 1.B třídě bude pokračovat v Hradešicích. Domácí do souboje jdou jako tým dosud neporažený, ale s vědomím, že musí hodně zabrat, chtějí-i být úspěšní. Mochtín výhrou v Pačejově i jasným ziskem bodů se Sokolem Měčín potvrdil, že má svoji kvalitu a na tom by mohl vydělat divák.  Strážov – Žákava (16.00). O místní pouti přivítá doma Strážov exúčastníka 1.A třídy a jednoho ze spolufavoritů soutěže.  Hosty poté, kdy doma deklasovali Švihov,  přibrzdila na svém hřišti štika soutěže v podobě rezervy ZČE Plzeň.

Okresní přebor mužů

Bolešiny z pozice nováčka ještě na domácím hřišti neprohrály. Když dokázaly ustát remízou souboj s béčkem Horažďovic, může se to povést i proti sušické rezervě, která měla v posledním kole docela problémy  s přehráním  Sokola Velký Bor. Bolešiny – Sušice B, Luby B – Horažďovice B.

III. třída

Ve Veřechově proti sobě nastoupí  kolektivy, které v posledním hraném kole dokázaly zvítězit, zatímco v Bezděkově  změří síly celky, které na body nedosáhly.  Veřechov – Velhartice (15.00), Bezděkov – Neznašovy.

IV. třída – sk. A

Nýrská rezerva i vysokou výhrou v dalším utkání v Měčíně  potvrdila, že  těžko bude hledat v této soutěži přemožitele. A neměla by to být ani vrhavečská rezerva. Nýrsko B – Vrhaveč B (16.00), Železná Ruda B – Měčín B (13.00).

IV. třída – sk. B

Zavlekov si udobřil své příznivce po domácí prohře s Kolincem  nečekanou výhrou v Milčicích, a pokud by se mu podařilo vyhrát nad Sokolem Kvasetice, pak by mohl znovu myslet na atakování čela tabulky.  To je sen hodně se vzdalující Sokolu Myslív, ale tomu nic nebrání bodovat v N. Horách. Lepšící se a v tabulce stoupající Soběšice mohou přesvědčit o vzestupu již v Hrádku s tamní rezervou.
Zavlekov – Kvasetice (15.00), Nalž. Hory B – Myslív (14.30), Hrádek B – Soběšice.

Miroslav Sedlmaier