Mezi ta výrazné patří přesvědčivá výhra Klatov v derby v Lubech. Klatovy hostí v sobotu Stod a Luby příliš mnoho šancí vzpamatovat se nemají – v neděli hrají další derby na hřišti Horažďovic.

Nýrsko čeká v 1. A třídě existenční zápas na Přimdě, Horažďovice B se představí v nové roli lídra tabulky okresního přeboru v Mochtíně. Sestupové starosti mají Žichovice v 1. B třídě, které hrají ve Strážově, záchranářské práce mají i Strážov B a Velhartice ve III. třídě.

Začátek zápasů je, pokud není uvedeno jinak, v 17.00 hodin.

SOBOTA 20. DUBNA

KRAJSKÝ PŘEBOR

Klatovy – Stod. Hosté po nečekané výhře v Chotíkově v následujících dvou prohraných zápasech doma rychle vystřízlivěli. Klatovy jdou do zápasu, který na podzim skončil na hřišti Slavoje jejich výhrou 4:0, v roli favorita. Když tuto roli naplní i výsledkem, podají záchrannou vestu lubskému Startu.

1. A TŘÍDA

Přimda – Nýrsko. Existenční duel o šest bodů mezi soupeři, kteří mají poslední bilanci zápasů hodně špatnou. Domácí prohráli čtyřikrát a Nýrsko pětkrát v řadě.

1. B TŘÍDA – SKUPINA B

Švihov – Mochtín. Kdo je v roli favorita v tomto zápase jednoznačně určuje pohled na tabulku. Ta říká, že jde o zápas prvního s posledním. Měčín – Pačejov. Domácí po výhře v Losiné v dalších zápasech s prvními dvěma celky tabulky rychle vystřízlivěli. Hosté mají před sebou cíl odplaty za podzimní prohru.

OKRESNÍ PŘEBOR MUŽŮ

Mochtín B – Horažďovice B, Luby B – Nezamyslice, Železná Ruda – Sušice B, Bolešiny – Vrhaveč, Velký Bor – Běšiny, Týnec – Hrádek.

III. TŘÍDA

Kašperské Hory – Nalžovské Hory (16.00), Velké Hydčice – Hradešice B, Hartmanice – Neznašovy (14.00), Žihobce – Velhartice, Veřechov – Klatovy B (15.00), Strážov B – Malý Bor (16.00).

IV. TŘÍDA – SKUPINA A

Měcholupy B – Dlažov, Dešenice – Měčín B, Ježovy – Bezděkov B.

IV. TŘÍDA – SKUPINA B

Hory Matky Boží – Myslív, Plánice – Milčice (16.00), Svéradice B – Kvasetice (16.00).

NEDĚLE 21. DUBNA

KRAJSKÝ PŘEBOR

Sušice – Holýšov. Svěřenci sušického trenéra Jana Staňka na jaře potvrzují výrazný pokrok v obranné činnosti. Během pěti odehraných utkání pouze dvakrát inkasovali. Šance vychytat v pořadí již čtvrtou letošní nulu je pro výborného a zkušeného gólmana Františka Jarolíma velkou výzvou. Horažďovice – Luby. Domácí jsou jasnými favority a měli by to také na hřišti potvrdit. Úspěšná série domácích již odkrajuje z páté desítky utkání v řadě. Zkrátka, z Horažďovic se body nevozí.

1. A TŘÍDA

Rozvadov – Svéradice. Hosty čeká dlouhá cesta za soupeřem i za případným bodovým ziskem. Domácím se daří. Přivezli body z Nepomuku, vyhráli i ve Zruči a mají reálné šance bojovat o účast v baráži o postup.Výhra 6:2 z podzimu ve Svéradicích jen napovídá, jak těžké to hosté budou mít.

1. B TŘÍDA – SKUPINA B

Strážov – Žichovice (16.00). Žichovice se musí pokoušet v každém zápase bodovat. Dvakrát se jim to venku již podařilo na sto procent, a jelikož to doma prohrou se Starým Smolivcem prohospodařily, budou zlobit ve Strážově. Domácí nemají rovněž bodů na rozdávání, a o to by mohl být tento souboj ještě zajímavější. Hradešice – Dlouhá Ves (16.00). Hosté se zabydleli v tabulce na druhém místě a je jen na domácích, zda jim tuto pozici zkomplikují.

OKRESNÍ PŘEBOR MUŽŮ

Chanovice – Janovice (14.00).

III. TŘÍDA

Bezděkov – Měcholupy

IV. TŘÍDA – SKUPINA A

Železná Ruda B – Vrhaveč B (13.00), Nýrsko B – Bolešiny B (16.00), Křenice – Janovice B (15.00).

IV. TŘÍDA – SKUPINA B

Hrádek B – Budětice, Nalžovské Hory B – Kolinec (14.00, hř. Hrádek), Zavlekov – Pačejov B (15.00).

Miroslav Sedlmaier