Ostře sledovaný zápas, vyprodaný týden dopředu, vypukne v plzeňské Doosan Areně v neděli v 18.00 hodin.

Souboj, který má obrovský náboj. Viktoria, suverénní podzimní lídr, přišla na jaře o spoustu bodů a její čtrnáctibodový náskok se smrskl na pouhé čtyři. Teď ale přichází konec charity – pokud to v Plzni myslí se ziskem titulu vážně, další rozdávání bodů si už nesmějí dovolit!

Viktoria není na jaře v dobré pohodě, v minulém kole dokonce v Praze utrpěla ostudnou porážku 2:5.

V zápase Spartou ale budou mít svěřenci trenéra Pavla Vrby šanci dokázat, že nezapomněli hrát fotbal. A že bojovnost, odvaha a nasazení pro ně nejsou neznámé pojmy.

V Plzni berou zápas se Spartou jako zlomový. „Ano, vstup do jara nám nevyšel. Přesto si myslím, že jsme mužstvo, které dokáže takovou situaci zvládnout. Věřím, že nedělní zápas se Spartou bude odrazem k tomu, abychom se zklidnili a závěr soutěže zvládli. Věřím tomu, že na to máme,“ burcuje tým před nedělním zápasem trenér Viktorie Plzeň Pavel Vrba.

Roman Hubník.
Hubník: Zápas se Spartou? Pro mě jako každý jiný, ale chci ho určitě vyhrát

Plzeňský kouč ve čtvrtek při slavnostním vyhlášení ankety Nejúspěšnější sportovec Plzně a Plzeňského kraje za rok 2017 převzal cenu pro vítěze v kategorii Trenér roku. „Bylo to ocenění za celý minulý rok, takže bych měl dost jen půl ceny, protože jsem u mužstva až od druhé poloviny roku. Na jaře byla Viktorka druhá, což považuji za velký úspěch. Ocenění si vážím, ale velký podíl na něm mají všichni v klubu, s kterými spolupracuji,“ uvedl kouč jehož myšlenky se nyní ubírají k zápasu se Spartou.

Sportovec Plzně trenér Pavel Vrba
FOTO, VIDEO: Sportovcům v Plzni i v kraji kraluje Krmenčík

„Je to soupeř, který má výrazné individuality v ofenzivě, a na ně si musíme dávat velký pozor. Naše defenziva nepracuje tak, jak bychom si představovali. Proti Spartě musíme hrát v defenzivě úplně jinak než v předchozích utkáních na jaře – mnohem zodpovědněji a důsledněji,“ je si vědom plzeňský trenér. Mužstvo jde do zápasu s velkou motivací. „To utkání není ani tak o Spartě jako o nás. Chceme doma na jaře konečně vyhrát,“ slibuje Vrba.

Roman Kreuziger.
Cyklista Kreuziger jde po pauze do boje. Na ardenské klasiky si věří

Jenže na výhru myslí i v tabulce šestá Sparta, které pomalu ujíždí pohárový vlak, i když ho teď výhrou 3:0 nad Duklou trochu přibrzdila. „Výsledkem jsme povzbuzeni a v Plzni to bude dobré utkání. Viktoria je těžký soupeř, lídr tabulky, bude favoritem. Její jarní výsledky ale naznačily, že dokáže prohrát,“ prohlásil kouč Sparty Pavel Hapal.

Bude se v neděli večer v Plzni radovat domácí Viktoria nebo hosté z Prahy?

Trenér Michal Tonar st. (vpravo)
Začíná play-off. Uspěje Talent ve čtvrtfinále?