KLATOVY

Zatím jediné přípravné utkání, s účastníkem 1. A třídy SSK Bolevec, mají za sebou divizní Klatovy. Na minulou středu plánované utkání se Žichovicemi se nehrálo.
Bolevec – Klatovy 1:2

Z Bolevce si sice Klatovští v sobotu přivezli vítězství, s výkonem svých svěřenců však klatovský trenér Milan Dejmek spokojen nebyl. „Naše hra byla vysloveně špatná. Málo jsme běhali, z naší strany to bylo spíše pochodové cvičení než fotbal. Důvodem bylo i to, že máme hodně zraněných, v sobotu mi chybělo sedm hráčů, a museli zaskočit kluci z dorostu a z béčka, kteří ještě dopoledne hráli, takže někteří odehráli dva zápasy po sobě. Ale sezona jiná nebude, takové problémy musíme nějak překonat,“ konstatoval Dejmek. Před prvním kolem divizní skupiny A, ve kterém do Klatov přijedou Sedlčany, čekají klatovské fotbalisty ještě dvě přípravní utkání. „Ve středu hrajeme v Lubech a v sobotu máme generálku doma s Tachovem,“ doplnil Dejmek.

SUŠICE

Sušice do nového ročníku krajského přeboru po jedné sezoně v divizi vkročí s obměněnou sestavou a tým za sebou zatím dva přípravné zápasy.
Katovice – Sušice 9:0

Z trávníku účastníka jihočeského krajského přeboru si Sušičtí přivezli vysokou porážku. „Katovice jsou výborné mužstvo a v pátečním zápase nastoupilo hodně kluků, kteří přišli z dorostu a ze soupeře měli možná trochu strach. Ale i takové zápasy k fotbalu patří,“ konstatoval sušický trenér Petr Janda.

Sestava Sušice: Sestava: Gill – Hubáček, Vichr, Kodýdek, Bachroň, Halas, Skála, Čanecký, Kindelmann, Varga, Klíma.

Sušice – Vimperk 3:2

V nedělním domácím zápase s Vimperkem, který hraje jihočeskou 1. A třídu, už se Sušičtí mohli radovat z vítězství. „V neděli už to bylo jiné, hráli i zkušenější hráči a tak nějak by to mělo z naší strany vypadat.

Měli jsme i další šance, sice jsme prohrávali, udělali jsme dvě chyby, za které jsme zaplatili, ale do poločasu jsme srovnali a ve druhém poločase přidali třetí branku a vyhráli,“ zhodnotil Janda.

Sestava Sušice: Sestava: Gill – Bachroň, Vichr, Kodýdek, Fuchs, Čanecký, Skrbek, Klíma, Brabec, Skála, Varga.

LUBY

Lubští fotbalisté už v polovině července přivítali doma divizní Přeštice, o předposledním červencovém víkendu zvítězily v domácím Memoriálu Jana Haase a Karla Křížka a v neděli prohrály s účastníkem 1. A třídy Plzní-Bukovcem.

Luby – Přeštice 0:2

Plzeň-Bukovec – Luby 3:0

„Příprava je v plném proudu, za čtrnáct dní začínají „mistráky“. S divizními Přešticemi jsme prohráli 0:2 ale zápas byl pro nás přínosem v tom, že jsme si mohli zahrát s kvalitním týmem. V Plzni-Bukovci jsme prohráli, ale svůj účel to splnilo. Zkoušeli jsme různé varianty, defenzivní, ofenzivní fázi,“ zhodnotil lubský trenér Vladislav Smolík.

NÝRSKO

Zatím jediný přípravný zápas má za sebou Nýrsko. Trenér nýrské Okuly Karel Kalivoda počítá s tím, že v novém ročníku krajského přeboru budou Nýrští opět bojovat o záchranu.
Nýrsko – Domažlice B 1:3

V pátečním utkání nestačili Nýrští na rezervu Domažlic. „Je samozřejmě vidět, že je čas dovolených. Máme úzký kádr, takže kluci si vybírají dovolené tak, abychom byli více spolu v soutěži. Netajíme se tím, že budeme opět bojovat o záchranu. I ten užší kádr na to má. Bohužel je nás málo, uvidíme až se rozjede soutěž, jestli to bude stačit,“ konstatoval Kalivoda.

Branka domácích: Rubáš.

MOCHTÍN

V intenzivní přípravě na novou mistrovskou sezonu v 1. A třídě pokračuje i áčko Mochtína, které v neděli přivítalo soupeře z krajského přeboru, tým Vejprnic.
Mochtín – Vejprnice 2:2

Mochtín šel do vedení již ve 4. minutě, když si po rohovém kopu srazil míč do vlastní sítě hostující obránce. A když v 16. minutě přidal přesnou hlavičkou druhý gól domácí kapitán Jiří Dolejš, vypadalo to pro Mochtín nadějně. Soupeř ale ve druhém poločase začal mít více ze hry, nechtěl odjet s porážkou. V 57. minutě snížil dobře umístěnou střelou z volného přímého kopu na 2:1 Daniel Křen, na 2:2 pak upravil v 65. minutě šikovný Lohotka, který před tím ještě navíc trefil tyč domácí brány. Hosté mohli ještě rozhodnout v 78. minutě, ale čistou šanci neproměnili, stejně tak na druhé straně v 89. minutě promarnil velkou příležitost domácí Dolejš.

Poločas: 2:0. Branky: vlastní, Dolejš – Křen, Lohotka. Rozhodčí: Rubáš. ŽK: 0:0.

Sestava Mochtína: Kodeš, Žiak, Cihlář, Gajdušek, Bejvl, Dolejš, Pretzelmayer Viliam, Babka, Smolík, Čeleda Jiří, Pretzelmayer Jaroslav. Střídali: Novák, Plánička, Švátora a Šafránek.

Další přípravné zápasy:

Luby – Klatovy (ST 2. 8., 17.00), Mochtín – Janovice (ST 2. 8., 18.30), Klatovy – Tachov (SO 5. 8., 10.15), Mochtín – Sušice (PÁ 4. 8., 18.30), Luby – Koloveč (SO 5. 8., 18.00), Strážov – Nýrsko (SO 5. 8., 16.30), Pačejov – Bělčice (SO 5. 8., 17.00), Mochtín B – Kolinec (NE 6. 8., 17.00).

David Kojan, Karel Šot

Pozor změna: Na sobotu 5. srpna původně plánované přípravné utkání fotbalistů Mochtína a Sušice se bude hrát už v pátek. Začátek zápasu na hřišti v Mochtíně je v 18.30 hodin.