Klatovy změřily síly s Chrástem, Svéradice s Černicemi.

Po podzimu třetí tým krajského přeboru SK Klatovy 1898 po několika tréninkových jednotkách absolvovaných doma a na umělé trávě ve Skvrňanech v Plzni, kam dojíždí za přípravou, sehrál o víkendu přípravný duel se Spartakem Chrást. Hned na úvod si zvolili svěřenci trenéra Luboše Vašici silného soupeře – tým, který v minulých dvou letech kraloval v krajském přeboru, je po podzimu s 22 body a se třemi porážkami z 15 utkání na výborném 5. místě divize, sk. A. Chrástečtí to ale neměli s klatovskými mladíky snadné, dvakrát prohrávali a výsledek otočili až po změnách v sestavě soupeře v druhé části utkání.

Chrást – Klatovy 4:2 (1:2; branky: Heller, Kovařík 2, Hulina – Sýkora, D. Matějka).

„První půlhodina hry vyzněla opticky pro nás a také jsme se zaslouženě ujali vedení gólem Sýkory. Chrástu se podařilo srovnat po chybě naší obrany, ale do přestávky nás poslal opět do vedení autor naší druhé branky Dan Matějka," řekl k vývoji prvního poločasu klatovský trenér Vašica.

Do druhé půle dostala příležitost hostující lavička a obraz hry se začal měnit. Mladí střídající hráči to měli proti kvalitnímu a zkušenému soupeři těžké. „Zapojení střídajících hráčů je průvodní jev každého přípravného zápasu a je dobře, že si to kluci na hřišti užijí a někdy i protrpí," s úsměvem podotkl klatovský kouč. „Po přestávce jsme udělali tři individuální chyby, kterých soupeř využil a zaslouženě zvítězil," uvedl Vašica, který byl se zápasem spokojen. „S Chrástem se nám podařilo odehrát poměrně kvalitní duel. Budeme dále pracovat a v neděli nás čeká další zápas v Praze. Na Strahově v tréninkovém středisku pražské Sparty od 13 hodin budeme čelit kvalitám juniorky Sparty Praha," dodal.

Sestava Klatov: Herman (46. Moravec) – Janda, Skala (46. Štengl), Mészáros, Matějka J., Sýkora, Matějka T. (70. Zedek), Kadlec, Matějka D., Hanzlík (80. Šmolc), Dytrt (46. Brož).

Svéradice – Černice 3:5 (2:3; branky Svéradic: Makovec 2, Jiřinec; rozhodčí: Říha, Pena, Lojík).

Na úvod herní přípravy si domácí nováček 1. A třídy pozval soupeře, kterého potkává i v mistrovských bojích. Černice pravidelně zajíždějí na soustředění do Pošumaví.

Miroslav Sedlmaier