Po dvou kolech vládne maximální spokojenost v divizních Klatovech, které po dvou venkovních výhrách přivítají v domácí premiéře Rokycany. Bez porážky absolvovaly úvod jara také Nýrsko v krajském přeboru a Žichovice v 1. A třídě. Také tyto dva týmy mají šanci doma prodloužit svoji jarní neporazitelnost.
Všechny zápasy, pokud není uvedeno jinak, začínají v 15 hodin.

SOBOTA 25. března

DIVIZE, SK. A
Klatovy – Rokycany. Do krajského derby jdou vzhledem k postavení v tabulce a výsledkům v úvodních jarních kolech v roli favorita domácí, kteří v posledních čtyřech zápasech získali 11 bodů. Rokycany na jaře nedaly ještě ani gól a klesly na 12. místo. Domácí ale nesmí nic podcenit, aby se neopakoval podzim, kdy v Rokycanech prohráli 0:3.

KRAJSKÝ PŘEBOR

Bolevec – Luby. Předposlední domácí bojující o záchranu porazili v minulém kole Rapid, což pro ně byly po podzimní remíze 2:2 v Lubech jediné body z venkovních hřišť. Ze sedmi vzájemných utkání odehraných v Bolevci domácí pětkrát vyhráli, jednou remizovali a jednou prohráli. Nicméně tato prohra je nejčerstvější ze srpna 2015.

1. A TŘÍDA

Žihle – Mochtín (hř. UMT). Domácí se v prvním jarním kole výhrou nad Horažďovicemi dostali na první místo, což signalizuje, že Mochtín čeká těžký soupeř. Žihle zatím doma ztratila body jen po remíze s Kralovicemi.
Žichovice – Tlučná. Domácím se na jaře daří. Porazili doma Kralovice, přivezli si bod z Horažďovic, a proto není pochyb o tom, že si po výhře na podzim v Tlučné 4:1 i doma s posledním celkem tabulky poradí.
Křimice – Pačejov. Hosté nejsou v Křimicích bez šancí, protože v posledních dvou ročnících tam remizovali 1:1 a vyhráli 3:2. Domácí potřebují body k zachování naděje na účast v baráži o postup, Pačejov zase k záchraně.

1. B TŘÍDA

Měčín – Chanovice. Poslední tým tabulky, Měčín, vyhrál v přípravě turnaj v Horšovském Týně a jistě udělá pro záchranu vše. Hosté ale zase nebudou chtít přijít o svou třetí příčku, ke které se nastartovali podzimní výhrou s Měčínem.

Dlouhá Ves – Klatovy B (hř. UMT Sušice). Oba týmy si umělou trávu v Sušici vyzkoušely v zimním turnaji, kde Dlouhá Ves skončila druhá a hosté třetí. Domácí ztrácí na páté Klatovy B 12 bodů a strašit je může také podzimní porážka 0:5 z Klatov.

Chotěšov – Strážov. Domácí na podzim prohráli ve Strážově 0:4, pak však začali sbírat body, které je vynesly až na 6. příčku. Strážov na hřištích soupeřů na podzim jen paběrkoval, a tak bez ohledu na výsledek prvního duelu se více věří domácím.

Hrádek – Spálené Poříčí.
Hrádek vstoupil do nového ročníku na podzim ve Spáleném Poříčí prohrou a následnými prohrami v Klatovech, v Černicích a v Chanovicích si zkomplikoval šance bojovat o postup. Doma jsou ovšem Hrádečtí stoprocentní a předpokládá se, že i tentokrát body zůstanou na jejich hřišti.

ORESNÍ PŘEBOR

Měcholupy – V. Bor, Bolešiny – Budětice, Janovice – Běšiny, Hradešice – Vrhaveč (přeloženo na hřiště v Kolinci).

III. TŘÍDA

Žihobce – Plánice, Chudenice – Velhartice, V. Hydčice – Svéradice B.

NEDĚLE 26. března

DIVIZE, SK. A
Jankov – Sušice. Půjde o zápas dvou posledních týmů tabulky, ale domácí mají o 14 bodů více. Na podzim vyhrál Jankov v Sušici 1:0, ale na jaře ještě neskóroval, takže by hosté nemuseli být k prvnímu bodovému zisku zas tak daleko.

KRAJSKÝ PŘEBOR
Nýrsko – Chotíkov. Domácím stejně jako na podzim úvod jara vyšel, když dvakrát vyhráli na penalty a na 10. místo ztrácí pouhý bod. Chotíkovští vstoupili do jara prohrou 0:4 v Holýšově, ale devítibodový náskok před domácími a podzimní výhra 3:2 je staví do role favoritů.

Svéradice – Vejprnice. Domácí jdou do zápasu povzbuzeni bodem z Lub. Hosté zase v prvních dvou kolech v normální hrací době neprohráli a jen jednou inkasovali. Na druhou stranu mají ale problémy střílet branky, jedinou výjimkou je podzimní výhra 4:2 právě nad Svéradicemi.

1. A TŘÍDA

Košutka Plzeň – Horažďovice (hř. UMT H. Bříza). Domácí, kteří se pohybují v sestupových vodách, si na podzim odvezli z Horažďovic pět branek a mají tak co napravovat. Úspěšné kroky udělali v prvních jarních kolech, ve kterých si připsali plný počet bodů. Horažďovice naopak na jaře už čtyři body ztratily a další zaváhání by jim cestu do baráže o postup zkomplikovalo.

OKRESNÍ PŘEBOR

M. Bor – Hartmanice, Luby B – Dešenice, Sušice B – Nezamyslice (UMT).
III. TŘÍDA
Bezděkov – Hrádek B, Zavlekov – Bolešiny B, Janovice B – K. Hory, Mochtín B – Ž. Ruda (při nezpůsobilém hřišti se hraje v Hrádku).

FOTBALOVÁ MLÁDEŽ
O víkendu se k fotbalovým krajským přeborům žáků přidají i ostatní krajské soutěže mládeže.
Sobota 25. března

Kr. přebor dorostu (st. 10.00, ml. 12.15): Sušice – Přeštice (UMT). Kr. soutěž dorostu: Horažďovice – Nýrsko (10.00). Kr. přebor žáků (st. 10.00, ml. 11.45): Klatovy – Domažlice (pod Hůrkou), Vejprnice – Nýrsko.

Neděle 26. března

Kr. přebor dorostu (st. 10.00, ml. 12.15): Klatovy – Tachov. Kr. soutěž dorostu: Nezamyslice – Luby (10.00), Meclov – N. Hory (10.30, Třebnice). Kr. přebor žáků (st. 10.00, ml. 11.45): Horažďovice – Nepomuk, Rokycany – Sušice (UMT ZŠ Čechova), Luby – Košutka. Kr. soutěž žáků: Švihov – H. Týn (10.00).

Miroslav Sedlmaier