Z pohledu dalšího osudu týmů z Pošumaví v krajských soutěžích je nejzajímavější sledovat 1. B třídu, skupinu B, kde mají šance na postup Hrádek a Chanovice, ale na druhé straně trojlístek týmů z okresu Klatovy bojuje o záchranu. Sestupové starosti mají ale i Nýrsko a Svéradice v krajském přeboru a Pačejov a Mochtín v 1. A třídě. Zbývající zápasy tak slibují několik dramatických zápletek.
Všechny zápasy, pokud není uvedeno jinak, začínají v 17 hodin.

PÁTEK 19. května

1. B třída
Strážov – Štěnovice (18.00). Dohrávka 20. kola.

SOBOTA 20. května

DIVIZE, SK. A
Klatovy – Jankov. Po podzimní vysoké výhře 5:0 Klatov v Jankově jsou domácí vysokým favoritem a lze předpokládat, že hosté nezopakují vítězství z posledního výletu do našeho regionu, ze Sušice. Určitě ale v situaci, kdy jim hrozí sestup, budou klást Jankovští odpor, třeba jako v Ostrově, kde na jaře jako na jediném hřišti venku bodovali.

KRAJSKÝ PŘEBOR
Zruč – Svéradice. Souboj dvou sousedů v tabulce tonoucích v sestupových vodách. Lépe jsou na tom domácí, kteří mají o pět bodů víc, a pokud by stejně jako s Nýrskem získali plný počet bodů, pak by Svéradice měly čtyři kola před koncem o svém osudu téměř jasno.

Přeštice – Nýrsko. Domácí ve středeční dohrávce prohráli ve Vejprnicích, které se tak dostaly v tabulce o dva body před Nýrsko. To ale nic nemění na faktu, že domácí jako čtvrtý tým tabulky jsou i přes podzimní remízu v Nýrsku jasným favoritem.

Lhota – Luby. Přestože jarní výsledky Lhoty výrazně pokulhávají za těmi podzimními, stále si domácí drží v tabulce druhé místo. Lhota nebodovala ani po výměně trenéra v minulém kole v Bolevci. I přesto, zvláště pokud vezmeme v potaz, že Luby na jaře venku výsledkově tápou, by byl jakýkoliv jiný výsledek než výhra domácích překvapením.

1. A TŘÍDA
Město Touškov – Mochtín. Hosté jsou v tabulce na 12. místě a pokud se chtějí vyhnout baráži o záchranu, měli by myslet na 10. místo, na které jim chybí čtyři body. Proto by body ze hřiště předposledního týmu tabulky, který doma na jaře bodoval jen po remíze s Mýtem, měly být povinností.

Mýto – Pačejov. Hosté po podzimní domácí těsné prohře 2:3 nemají na hřišti druhého nejúspěšnějšího týmu soutěže v domácím prostředí co ztratit. Na jaře Pačejov bodoval v Křimicích a v Žichovicích, ale Mýto je zcela jiný šálek kávy.

Kdyně – Horažďovice. Horažďovice v minulém kole opět doma selhaly, když prohrály s Kralovicemi, a tak uvidíme, zda se jim tento neúspěch podaří ve Kdyni, která si jako jediný tým odvezla na podzim z Horažďovic tři body, napravit.

H. Bříza – Žichovice. Žichovice budou mít na půdě lídra tabulky těžký úkol. Domácí by jakékoliv zaváhání mohlo stát přímý postup, a proto udělají vše, aby byli na svém hřišti úspěšní. Na podzim se v Žichovicích radovala Horní Bříza.

1. B TŘÍDA

Měčín – Žákava. Hosté mají za sebou další senzační vítězství, když doma porazili aspiranta na postup, Starý Plzenec. Venku navíc vzali body po remízách druhému Hrádku a třetím Chanovicím. Měčín ale body potřebuje, proto se nemůže na výsledky hostů ohlížet.

S. Poříčí – Klatovy B. Klatovská rezerva má venku čtyřicetiprocentní bodovou úspěšnost, na kterou kápla kaňka v podobě vysoké prohry v minulém kole v Chanovicích, kde prohrála 1:7. Spálené Poříčí má doma šedesátiprocentní úspěšnost a právě domácí prostředí by mu mohlo dopomoci k důležitým bodům k záchraně.

Chanovice – Přeštice B. Chanovice jsou na koni a hosté nemají v současné době takovou kvalitu, aby domácím vrátili vysokou prohru 0:5 z podzimu.

Hrádek – Plzeň Černice. Zápas kola, jehož výsledek může mít rozhodující vliv na postupové šance obou týmů. Domácí by se výhrou bodově s prvními Černicemi srovnali. Na podzim porazily Černice doma Hrádek 4:0, takže aby měl Hrádek vzájemnou bilanci lepší, musel by doma vyhrát o více než čtyři branky. Reálnějším cílem je však jakékoliv vítězství a čekání na klopýtnutí soupeře.

OKRESNÍ PŘEBOR

Hartmanice – Měcholupy (14.00), Budětice – V. Bor (16.00, hř. Rabí), Dešenice – Běšiny, Nezamyslice – Janovice, Sušice B – Hradešice.

III. TŘÍDA

Bolešiny B – K. Hory, Plánice – Janovice B, Ž. Ruda – Chudenice, Žihobce – Bezděkov.

IV. TŘÍDA, SK. A

Nýrsko B – Spůle (16.00), Týnec – Ježovy, Dlažov – Křenice, Švihov – Vrhaveč B.

IV. TŘÍDA, SK. B

Hradešice B – Myslív (16.00), Milčice – Sušice C, H. M. Boží – Pačejov B, Soběšice – Kolinec, Kvasetice – Veřechov.

NEDĚLE 21. května

DIVIZE, SK. A

K. Vary – Sušice (10.30). Ve všech předcházejících vzájemných zápasech vyhrály Karlovy Vary, naposledy na podzim v Sušici, kde domácím uštědřily výprask 8:1.

1. B TŘÍDA, SK. B

Strážov – D. Ves (16.00). Důležité derby o šest bodů. V posledních dvaceti vzájemných soutěžních zápasech dvanáctkrát vyhrál Strážov a osmkrát byla úspěšnější Dlouhá Ves. Bilance (devět výher, dvě prohry, skóre 19:6) na hřišti ve

Strážově sice hovoří jasně pro domácí, kteří ale v tabulce ztrácí na Dlouhou Ves šest bodů.

OKRESNÍ PŘEBOR

Luby B – Bolešiny (16.00), M. Bor – Vrhaveč (16.00).

III. TŘÍDA

Zavlekov – V. Hydčice (15.00), Svéradice B – Velhartice (16.00), Mochtín B – Hrádek B.

IV. TŘÍDA, SK. A

Měcholupy B – Měčín B (16.00).

FOTBALOVÁ MLÁDEŽ

Pátek 19. května

Okr. přebor ml. žáků – o pohár STK: Klatovy B – Horažďovice B (16.30, hř. pod Hůrkou), Luby B – Kolinec (17.00).

Okr. přebor ml. žáků – o pohár komise mládeže: Měčín – N. Hory (17.00).

Sobota 20. května

Kr. přebor dorostu (st. 10.00, ml. 12.15): Sušice – SŠ Plzeň.

Kr. soutěž dorostu (10.00): Horažďovice – Chlumčany.

Kr. přebor žáků (st. 10.00, ml. 11.45): Nýrsko – Sušice, Klatovy – Rokycany (hř. pod Hůrkou).

Okr. přebor žáků: Hradešice – Plánice (13.15), Hrádek – Kolinec (14.30).

Neděle 21. května

Kr. přebor dorostu (st. 10.00, ml. 12.15): Doubravka – Klatovy (hř. UMT).

Kr. soutěž dorostu (10.30): N. Hory – Mrákov (10.00), Nýrsko – Nezamyslice, Meclov – Luby (hř. Třebnice).

Kr. přebor žáků (st. 10.00, ml. 11.45): Luby – Rapid Plzeň, Horažďovice – Tachov.

Kr. soutěž žáků: Erpužice – Švihov (10.00).

Okr. přebor žáků: Mochtín – Strážov (10.00).

Okr. přebor ml. žáků – o pohár komise mládeže: Nýrsko B – Bolešiny (10.00).

Miroslav Sedlmaier